Prijava

Vaša prijava

Protiv Zaboka na otvaranju nove sezone!

[]

U prostorijama HKS-a u Zagrebu izvučeni su natjecateljski brojevi klubova HT Premijer lige za sezonu 2022/23. Ždrijeb je odredio da Gorica u 1. kolu dočekuje Zabok, a u 2. kolu odlazi u Sinj na gostovanje kod Alkara.

Prvu pripremnu utakmicu Bikovi igraju u subotu protiv DepoLink Škrljeva u 18h, a utakmica se igra u Rijeci.

 

Klubovi sudionici HT Premijer lige u sezoni 2022/23:

  1. KK Alkar
  2. KK Bosco
  3. KK Cedevita Junior
  4. KK Cibona
  5. KK DepoLink Škrljevo
  6. KK Dinamo
  7. KK Furnir
  8. KK Gorica
  9. KK Split
  10. GKK Šibenka
  11. KK Zabok
  12. KK Zadar

 

 

Prvo kolo kreće 1. listopada, a sastaju se Split i Cibona, Zadar i Bosco, Cedevita Junior će najprije protiv Šibenke, Gorica protiv Zaboka, Dinamo s Alkarom i DepoLink Škrljevo s Furnirom.

Drugi krug počinje 17. prosinca 2022., a početak drugog dijela natjecanja, odnosno Lige za prvaka i Lige za ostanak zakazan je za 18. ožujka 2023. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1.- 6.mjesto, a Ligu za ostanak klubovi koji su zauzeli 7.- 12. mjesto. Igra se 10 kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose.Četvrtzavršnica doigravanja dolazi na red 10. svibnja 2023., a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva prvoplasirana kluba Lige za ostanak. Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a sama završnica na tri pobjede. Posljednja moguća, eventualna peta utakmica finala igrala bi se 9. lipnja 2023.

Iz HT Premijer lige direktno odlazi posljednje plasirani klub iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Prvoj muškoj ligi, dok pretposljednje plasirani klub iz Lige za ostanak igra dvije izlučne utakmice protiv kluba koji je izgubio finale u Prvoj muškoj ligi.

The post Protiv Zaboka na otvaranju nove sezone! appeared first on Košarkaški klub Gorica.