Prijava

Vaša prijava

Pripreme seniora u punom jeku

[]

Seniori Gorice aktivno se pripremaju za novu sezonu. Svakodnevne naporne treninge kroz rujan smo upotpunili s nekoliko pripremnih utakmica.

Sve je započelo u Zadru na 17. Memorijalnom turniru Tomislava Kneževića gdje je u polufinalu Gorica uvjerljivo nadigrala prvoligaša Omiš Čagalj Tours rezultatom 100:59. Briljirali su Dino Cinac (24p) i Stipe Sokol (17p). U finalu nas je čekao domaćin Zadar i utakmica neizvjesna do zadnje minute. Domaćin je ipak slavio 82:78, a predvodili su nas Uljarević sa 16 poena i Dino Cinac s 18 poena što mu je bilo dovoljno da bude proglašen za najboljeg strijelca turnira.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Gorica je pokazala da zna igrati košarku i dobro su nas kažnjavali. Nismo dobili neki benefit iz pick up-a i pressinga tako da smo se drugo poluvrijeme malo povukli i to je bilo bolje. Uspjeli smo obranom preokrenuti utakmicu. Dao sam dosta prilike mladim igračima bez obzira što je rezultat kada su oni bili u igri padao ali oni jednostavno moraju steći malo iskustva.”

Braslav Turić, pomoćni trener Gorice: “Mislim da smo i jedni i drugi odigrali na jednom korektnom nivou. Nedostaje nam igrača i nama i Zadru ali dobilil smo od turnira ono što smo tražili. Sve ono što smo trenirali do sada smo pokušali prezentirati na ovom turniru i mislim da smo u tome uspjeli. Možemo biti zadovoljni s energetskim dijelom, a za taktiku imamo još četiri tjedna do početka Lige pa se nadam da će do tada sve sjesti na svoje mjesto.”

Uslijedila je pripremna utakmica protiv novog premijerligaša Dinama koju pobjeđujemo uz najbolje strijelce Nakića (18p) i Majića (16p).

S obzirom da Gorica ove sezone nastavlja svoje međunarodne izazove kroz ABA2 ligu najteže iskušenje bila je pripremna utakmica protiv Krke koju su gosti iz Slovenije dobili 74:86. Uljarević s 19 poena i Porobić s 14 bili su najprecizniji u našim redovima.

U petak 23.9. Bikovi su odigrali i humanitarni susret protiv Furnira. Utakmica je bila izjednačena prve tri četvrtine, a domaćini iz Dubrave bili su uspješniji u posljednjoj dionici i zasluženo slavili 86:74. Između treće i četvrte četvrtine predsjednici Furnira i Gorice Bernard Budimir i Duško Radović uručili su prigodan ček odgajateljima Caritasove kuće Emaus iz Dupca koji se brinu o djeci koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb.

Braslav Turić koji je vodio prvi dio priprema i Vladimir Krstić koji se vratio s reprezentativnih obaveza mogu biti zadovoljni prikazanim i sada znaju na čemu se još mora raditi do početka nove sezone. Ono što ih najviše brine su ozljede Dine Cinca i Karla Mikšića koje će poremetiti zamišljeni nastavak priprema. 

Prvu utakmicu HT Premijer lige Gorica igra u subotu 1. listopada u 17 sati kada Bikovi dočekuju goste iz Zaboka. Vjerujemo da su ljubitelji kraljice igara s loptom u Velikoj Gorici željni dobre košarke i da će podrškom s tribina dati potreban impuls da pobjedom otvorimo novu sezonu.

 

The post Pripreme seniora u punom jeku appeared first on Košarkaški klub Gorica.