Prijava

Vaša prijava

Drama u Sinju pripala Alkaru

[]

Na žalost prvo gostovanje u ovoj sezoni nećemo pamtiti po dobrom, domaći Alkari u neizvjesnoj završnici došli su do pobjede.

Prva četvrtina protekla je u međusobnom ispitivanju snaga, a polaganjem Porobića Gorica je stekla minimalnu prednost uoči malog odmora (23:24).

U drugoj dionici igrači Vladimira Krstića diktirali su tempo i malo po malo gradili prednost koja je poslije trice Uljarevića dosegla 8 poena (35:43).

Međutim, u zadnjoj sekundi prvog poluvremena Polutak postiže tricu za 41:46 kojom kao da je nagovijestio povratak Sinjana.

Treća četvrtina pripala je domaćim košarkašima, ali Bikovi ipak u zadnju dionicu ulaze s prednošću 58:59. Ekipe su se u par navrata izmijenjivale u vodstvu, a Cinac je tridesetak sekundi prije kraja položio za 75:75. No, 4 sekunde prije kraja Brock dolazi na liniju slobodnih bacanja i pogađa za 77:75. Posljednji pokušaj Gorice da tricom dođu do punog plijena nije uspio i bodovi su ostali u Sinju. Ukupno gledajući skupo nas je koštalo nekoliko promašenih slobodnjaka u zadnjoj četvrtini.

Kod Alkara je večeras prednjačio Polutak s 20 koševa i sedam skokova, 12 je ubacio Jukić, a Brock 11 uz isto toliko asistencija.

U redovima Gorice Ivan Batur je prednjačio s 18 poena, a njemu uz bok bio je Uljarević sa 16 poena.

Gorica je sada na omjeru 1-1, a u sljedećoj utakmici dočekujemo Šibenku.

Vladimir Krstić vratio se u Sinj gdje je bio trener prije dolaska u Goricu: „Čestitam Alkaru na zasluženoj pobjedi, na kraju su je zasluženo iščupali. Mi smo zakazali u skoku, pogotovo obrambenom. Alkar je imao 18 skokova više što je rezultiralo s 20 šuteva više od nas. Mi smo promašili previše slobodnih bacanja pogotovo u završnici kada smo imali 5 promašenih pokušaja od 6. Oni su pogodili neke otvorene šuteve i čestitka mojim nekadašnjim mladim igračima Tomaševiću i Jukiću koji su bili precizni. Na kraju je Alkar zasluženo pobijedi i ja im čestitam i želim puno uspjeha dalje.”

Ivan Batur još jednom je odigrao odličnu utakmicu, ali nije bilo dovoljno: „Na kraju moja individualna partija nije puno značila. Čestitao bih ekipi Alkara, iskoristili su sve naše greške koje smo im dali. Što se nas tiče bilo je previše izgubljenih lopti. Na kraju je nekoliko promašenih slobodnih bacanja možda presudilo. Slabo smo kontrolirali i obrambeni skok i teško je u gostima pobijediti uz takve greške. Sljedeći tjedan imamo novu utakmicu i okrećemo se sada tome. Ovu treba zaboraviti i idemo dalje.”

 

 

The post Drama u Sinju pripala Alkaru appeared first on Košarkaški klub Gorica.