Prijava

Vaša prijava

Poraz na startu NLB ABA 2 lige

[]

Hrvatski derbi na otvaranju NLB ABA 2 lige pripao je ekipi Vrijednosnica Osijek. Brokeri su zahvaljujući raspoloženom dvojcu (Bradford i Vranješ) te dominaciji u skoku u neizvjesnoj završnici stigli do vrijednih bodova

Na Zlatiboru je u ponedjeljak počeo 1. turnir nove sezone NLB ABA 2 lige, a jedine dvije hrvatske momčadi sastale su se već u 1. kolu. Utakmica je počela dosta rastrzano uz puno grešaka i promašaja s obje strane pa je nakon 5 minuta igre na semaforu stajalo 4:4. Bikovi su se prvi „probudili” i nakon slobodnih bacanja LeDaya poveli 16:10. Međutim, proigrali su i Brokeri, naročito Vranješ i Bradford koji u zadnjoj sekundi pogađa tricu za vodstvo Osječana 17:20.

Poslije malog odmora igrači Srđana Helbicha nastavljaju u istom tonu i odlaze na +8 (17:25). Krstić je bio prisiljen dosta rotirati sve dok nije našao najraspoloženiju petorku koja je započela preokret. Cinac nas u 17. minuti vraća u egal (28:28), a na kraju poluvremena Batur dovodi do najveće prednosti od +7 (42:35).

Poslije velikog odmora Osječani rade seriju 10-0 i opet prelaze u vodstvo (45:42). Napokon tricom uzvraća Jelenković, ali nismo u dobrom ritmu i u zadnjih 10 minuta ulazimo sa zaostatkom od 7 poena 53:60.

Zadnju dionicu otvaramo serijom 9:0 i poslije polaganja Porobića vraćamo se u vodstvo 62:60. Serija se nastavila i dalje pa nakon trice Mikšića vodimo 67:60. No, kako se cijela utakmica igrala na refule sada je slijedila serija Brokera pa Bradford izjednačava na 67:67 tri i pol minute prije kraja.

Identično je bilo i na ulasku u zadnju minutu (73:73) kada Bikovi promašuju nekoliko otvorenih trica, a Bradford u kontri zabija za 73:75 na 14 sekundi do isteka utakmice. Bikovi ne dolaze do šuta, gube loptu i prisiljeni su na brzi prekršaj. Vranješ zabija slobodna bacanje za 73:77 i poraz je bio neminovan.

Osječane su predvodili Vranješ s 29 poena te Bradford s 26 koševa kojima je pridodao 6 skokova i 6 asistencija.

U redovima Bikova najefikasniji je bio Cinac s 14 poena, LeDay je pridodao 12 uz 6 skokova, a po 10 su uknjižili Uljarević i Porobić.

STATISTIKA UTAKMICE

VIDEO HIGHLIGHTS

Vladimir Krstić, trener Gorice: „Prvo čestitam Vrijednosnicama Osijek na sretnoj i spretnoj, ali zasluženoj pobjedi. Na kraju su bili pametniji u neizvjesnoj završnici. Mi smo utakmicu izgubili u 3. četvrtini u koju smo ušli sa +7. Upozorio sam igrače na poluvremenu da čuvaju prednost, ali oni su se ekspresno vratili, dobili samopouzdanje i poveli sedam, osam razlike. Mi smo se vratili i na kraju je bila egal završnica. Imali smo i mi dosta otvorenih šuteva, ali nismo ništa mogli pogoditi izvana. Osijek je igrao pametnije, spuštali su loptu, iznuđivali su slobodna bacanja i na kraju zasluženo pobijedili.”

Sljedeću utakmicu igramo u petak, a protivnik su sarajevski Spars Ilidža.

 

The post Poraz na startu NLB ABA 2 lige appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Dan otvorenih vrata naše škole