Prijava

Vaša prijava

U nedjelju Gorica – Cibona!

[]

U 5. kolu HT Premijer lige dočekujemo vodeću momčad sezone koja je s nekoliko vezanih pobjeda u velikom naletu

Što zbog ozljeda, što zbog viroze, što zbog akumuliranog umora uslijed zgusnutog rasporeda košarkaši Gorice zaredali su s nekoliko poraza. Međutim, predaha nema. U nedjelju nam stiže najteži od svih mogućih suparnika – zagrebačka Cibona. Vukovi su nas prošle sezone teškom mukom svladali u polufinalu playoffa, ali od tada se u obje momčadi puno toga izmijenilo. Gotovo cijeli roster aktualnog prvaka Hrvatske otišao je iz kluba, a ostali su samo Majcunić i Radovčić. Trenutno je u najboljoj formi Bundović koji je prije par dana razmontirao Megu usred Beograda, a njemu uz bok su bivši Goričani Kapusta i Mazalin. Bivši Goričan je i na klupi Cibone.

Naime Josip Sesar preuzeo je Vukove u najtežim trenucima kada je klub bio takoreći klinički mrtav i uspio u kratkom roku složiti momčad možda i bolju od prethodne. Osim toga Sesar dobro poznaje i većinu naših igrača pa će pred Vladimirom Krstićem biti težak zadatak kako iznenaditi Cibose.

U prilog nam ide što Cibona u petak igra utakmicu ABA lige protiv Borca i što nekolicina igrača još uvijek ne participira u ekipi zbog ozljeda (Ljubičić, Smajlagić, Mesiček…).

Svakako nas očekuje zanimljiv susret starih znanaca, a utakmicu je najavio Ivo Nakić Vojnović koji je pristigao u Goricu iz zagrebačkog Dinama: „Cibona je jako kompaktna ekipa koja je vrlo dobro pokrivena na svim pozicijama. Imaju i dosta igrača koji su nekoć igrali za Goricu zajedno s trenerom Sesarom tako da se svi vrlo dobro poznaju. Jako su neugodni u pick igri s Kapustom i pod košem s Bundovićem.


Mi nismo u najboljoj formi i još se nekako “tražimo”. Nismo imali baš sreće ni s ozljedama, ali i to se počelo sanirati. Cinac se vrlo brzo oporavio od ozljede zadobivene na ABA2 turniru, Majić se vraća također od ozljede gležnja. Sve više se uigravamo i nadam se da ćemo u nedjelju napokon pokazati naše pravo lice i pravu sliku ove ekipe u koju vjerujem da definitivo može ponoviti uspjehe od prošle sezone
” – zaključio je Nik jr.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 30. listopada s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan kako bi se okupilo što više navijača i dalo nam nam prijeko potrebnu podršku.

 

The post U nedjelju Gorica – Cibona! appeared first on Košarkaški klub Gorica.