Prijava

Vaša prijava

Krstić: „Naš najveći problem je tranzicijska obrana i protivnički skokovi”

[]

U 5. kolu HT Premijer lige Goričani su pretrpjeli novi poraz. Rezultatom 82:108 Cibona je pokazala je da ove sezone ima još jaču ekipu nego prošle kada su bili prvaci Hrvatske

Košarkaši Gorice doživjeli su i četvrti poraz u nizu u HT Premijer ligi. Na žalost, Cibona je došla u nezgodnom trenutku kada su oni u seriji pobjeda, kako u ABA ligi tako i u domaćem prvenstvu, a mi još od Zaboka u prvom kolu ne znamo za pobjedu.

Legende goričke košarke nisu imale milosti za svoj bivši klub pa su Majcunić, Kapusta, Mazalin i Baković zatrpavali koš Bikova, a naročito ih je išla trica kojih su postigli čak 20. Naš bivši kapetan Ivan Majcunić u prvom je poluvremenu imao za tricu 6 od 6 i uz deficit u skoku nismo mogli parirati novoj ekipi Josipa Sesara.

Svi su u klubu svjesni grešaka koje nas skupo koštaju u ovakvim utakmicama pa tako i trener Vladimir Krstić:

“Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Dominirali su praktički cijelu utakmicu, jedino je prva četvrtina bila na ‘knap’. Cibona je u drugoj dionici zabila previše poena, pogotovo nakon skokova u napadu i u tranziciji. Početkom treće četvrtine smo malo ‘stisli’, smanjili smo na deset poena razlike, ali poslije trice Perasovića oni su se opet odvojili. Naš najveći problem je tranzicijska obrana i protivnički skokovi u napadu poslije kojih su zabijali šuteve i to je na kraju presudilo utakmicu.”

S njim je poslije utakmice bio suglasan i Ivan Nakić Vojnović:

Prvo čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Mi smo se dobro držali u prvoj četvrtini, a u trećoj smo još radili kakav takav pritisak. Imali smo nekakav plan za utakmicu vezano za Cibonu i njihove napade kojeg smo se držali, ali nas je koštao taj njihov skok u napadu i puno otvorenih trica. Mislim da su ih zabili 20. Jednostavno nismo obrambeno bili na razini i primili smo više od 100 poena. Moramo se popraviti u obrani i nemamo drugog rješenja nego u srijedu pobjediti Škrljevo i tako se dignuti iz ove crne rupe” – zaključio je krilni centar Gorice.

Pred Bikovima je sada zadatak da skupe glave kao jedan, podignu nivo obrane i vrate se na pobjedničke staze jer inače nas čeka borba za opstanak.

 
 

The post Krstić: „Naš najveći problem je tranzicijska obrana i protivnički skokovi” appeared first on Košarkaški klub Gorica.