Prijava

Vaša prijava

BIKOVI KREĆU U SARAJEVO NA 2. BALON ABA 2 LIGE

[]

Nastavljamo s našim međunarodnim košarkaškim izazovima. U Sarajevu se od 21. do 27. studenog održava 2. balon ABA 2 lige. Prvi dvoboj čeka nas već u utorak 22. studenog protiv Borca iz Banja Luke. Borac je favorit jer u ovu sezonu ušao je s dvije vezane pobjede protiv Širokog i protiv drugog hrvatskog predstavnika – Vrijednosnica Osijek. Banjalučane predvodi američki razigravač Jaron Martin, a najbolje suigrače ima u mladom srpskom internacionalcu Aleksandru Langoviću i još mlađem bosanskohercegovačkom talentu Amsalu Delaliću. Njima uz bok je iskusni slovenski bek šuter Jan Rebec tako da Bikove čeka teška i neizvjesna utakmica.

Naš novi glavni strateg Braslav Turić pred svoje trupe postavit će zadatak da na ovom balonu dođemo do prve pobjede i to ako je moguće već u prvom meču, ali iskoristit će ovaj turnir i za uigravanje kako bismo se spremni vratili u domaće prvenstvo: “Borac je u prvom “balonu” ostvario dvije pobjede, protiv Širokog i protiv Osijeka. Ozbiljna su ekipa i dobro pokriveni na svim pozicijama. Mi ćemo se pokušati dizati iz utakmice u utakmicu pa tako i protiv Borca. Uljarević nam je ozlijeđen (distorzija skočnog zgloba zarađena protiv Zadra) i nadam se da će Jelenković “povući” nešto više kao i ostatak ekipe. Idemo u Sarajevo odigrati 3 dobre utakmice, gdje ćemo i trenirati, te se spremati za nastavak HT Premijer lige što nam je primarnije natjecanje, pogotovo zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo” – zaključio je Turić.

Ante Mašić najiskusniji je igrač u našim redovima i kao kapetan ima težak zadatak vratiti ekipi vjeru u vlastite mogućnosti: „Igramo protiv jako dobre ekipe i iskusnog ali mladog trenera koji je već dugo u ABA 2 ligi. Do sada još nismo igrali protiv Borca i biti će nam ovo prvi put iako smo i jedni i drugi već participirali u ovoj ligi. Idemo u Sarajevo dati sve od sebe i nadam se da ćemo prekinuti ovaj neugodan niz poraza jer kvaliteta ove ekipe je sigurno iznad trenutnih rezultata” – riječi su našeg kapetana.

Prva utakmica igra se u utorak 22. studenog s početkom u 21 sat u Sportskoj dvorani Goran Čengić u Novom Sarajevu. Poslije ovog dvoboja slijede nam još susreti protiv slovenskih Helios Sunsa te protiv makedonskog Pelistera.

The post BIKOVI KREĆU U SARAJEVO NA 2. BALON ABA 2 LIGE appeared first on Košarkaški klub Gorica.