Prijava

Vaša prijava

Jedna četvrtina nije bila dovoljna

[]

U 4. kolu ABA 2 lige sastale su se ekipe Gorice i Helios Sunsa iz Slovenije, a Gorica je pretrpjela još jedan bolan poraz iako je vodila nakon 1. četvrtine

Bikovi su odlično ušli u susret i velikom energijom u obrani limitirali Sunse na samo 3 poena u prvih 5 minuta. Poslije skok šuta Cinca poveli smo s dvoznamenkastih 13:3, a u 7. minuti Jelenković podiže na +11 (17:6). Međutim, razigrao se tada Amerikanac Luke, Mahković veže dvije trice i na mali odmor odlazimo s minimalnih 21:20.

Početkom 2. četvrtine Slovenci, kojima je trica u tim trenucima bila na više od 70%, rade seriju 15:4 i tricom Fermea odlaze na dvoznamenkastih 25:35. Cinac je morao na klupu zbog 4. osobne i na poluvrijeme odlazimo s -13 (41:54).

Poslije velikog odmora Helios radi seriju 8:0, odlazi na 20+ poena i time je nestala rezultatska neizvjesnost na ovoj utakmici. U zadnjih 10 minuta ušlo se rezultatom 52:76, a igrači su ukupan rezultat lijepo zaokružili na 70:100. Bikovi su pogodili samo dvije trice uz 12,5% uspješnosti, a primili čak 16 koje su Slovenci gađali sa 60% preciznosti pa je jasno i odakle ovakva razlika.

Goričani su upisali i četvrti poraz u ovom natjecanju, a priliku za popravni imat ćemo već u nedjelju protiv Pelistera iz Makedonije.

U redovima Heliosa bilo je čak 8 dvoznamenkastih strijelaca, a predvodili su ih Ferme i Mahkovič s 13 ubačaja.

Goričane je predvodio tek oporavljeni Karlo Uljarević sa 17 poena, i 4 asistencije, a njemu uz bok bio je Dino Cinac s 14 poena i 4 skoka. Ante Mašić i Ivan Tvrtko Majić zaustavili su se na 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić, trener Gorice: Koliko god to zvučalo paradoksalno ja sam zadovoljniji u odnosu na prošlu utakmicu. Imali smo vodstvo i kontrolu igre barem tu prvu četvrtinu. Međutim, šut koji je pokazao Helios večeras bio je na 60% za tri poena. Ja sam mislio da se ne može bolje od onih 50% koje je pokazao Borac. No, ovo je bilo sjajno, a na puno tih šuteva mi smo odigrali dobru obranu i to je bio jedan nivo više. Do poluvremena su napravili 14 koševa razlike, a mi kasnije nismo imali moć vratiti se u utakmicu.

 
 

The post Jedna četvrtina nije bila dovoljna appeared first on Košarkaški klub Gorica.