Prijava

Vaša prijava

Hrabri Bikovi pali tek u finišu

[]

U zadnjem kolu sarajevskog balona Gorica je poražena od favoriziranog Pelistera 91:100, ali Bikovi su igrali ravnopravnu utakmicu sve do zadnje dvije minute kada je ponestalo koncentracije

Nakon početnog ispitivanja snaga Gorica je koševima Cinca povela 14:9, no nismo se uspjeli još više odvojiti pa četvrtina završava rezultatom 26:27. Početkom 2. dionice Miloloža veže 5 poena i Bikovi su poveli 31:29. Razigrali su se i Uljarević, Jelenković i Majić i na poluvrijeme Gorica odlazi s +4 (54:50). Dobra igra momčadi Braslava Turića nastavila se i poslije velikog odmora pa poslije polaganja Nakića Gorica vodi 65:57. Tada se probudio i Pelister, naročito veteran Karadžoski koji nas je zasipao tricama i na kraju 3. četvrtine sve je vraćeno na početak jer na semaforu je bilo 71:71..

U zadnjoj četvrtini vodila se velika borba, Pelister je pojačanom agresijom pokušavao prelomiti susret, ali Cinac se borio kao lav i 3 minute prije kraja izjednačio na 85:85. U neizvjesnoj završnici odlučivale su nijanse, Cinac je zbog 5. osobne morao na klupu, Pelister pogađa sve pokušaje za tri poena i ekipa iz Makedonije osvaja nove bodove s ukupnih 91:100.

Goričani su napokon izgledali kao ekipa koja zna što radi na terenu, imali realnu šansu da dođu do pobjede, ali opet su naletjeli na protivnika koji gađa tricu iznad 50% (14 od 27). U svakom slučaju na temelju ovakve igre trebaju graditi optimizam za naredne utakmice u domaćem prvenstvu.

Pelister su predvodili Amerikanac Caruthers s 24 poena i 5 asistencija i Sead Hadžifezović s 24 poena i 8 skokova. Njima uz bok bio je Dimitar Karadžovski s 22 poena (trica 6 od 12), 8 skokova i 4 asistencije.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Dino Cinac s 22 poena i 8 skokova, Karlo Uljarević ga je pratio s 20 poena, 4 skoka i 3 asista, a Toni Jelenković je bio blizu double-double učinka s 16 koševa i 9 asistencija. All round je bio i Ivan Tvrtko Majić s 11 poena, 6 asistencija i 5 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić, trener Gorice: „Odigrali smo napadački dobru utakmicu. Imali smo problema u obrani s branjenjem prodor igre sa 45° koju nismo do kraja utakmice uspjeli riješiti. Bili smo blizu do samog kraja, ali ono što se kaže bili smo u Rimu, a nismo vidjeli Papu. Međutim, ono što je dobra stvar je da smo igrali bez dva sjajna igrača iz petorke i držali se do samog kraja. Na žalost, neke stvari koje se tiču koncentracije nisu na kraju odrađene kako treba i stigao je poraz.”

Goricu sada očekuju domaći izazovi jer već u srijedu 30. studenog dočekujemo Cedevitu junior.

   
 

 

The post Hrabri Bikovi pali tek u finišu appeared first on Košarkaški klub Gorica.