Prijava

Vaša prijava

TURIĆ: „TEŠKO ZAVRŠAVAMO DOBIVENU UTAKMICU”

[]

Tako blizu, a tako daleko – tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati utakmica protiv Cedevite Junior.

Iako bez Batura i Mašića te s viroznim Cincem i umorni nakon balona ABA 2 lige u Sarajevu, Bikovi su muški pristupili ovoj utakmici, vodili veći dio susreta, kontrolirali stanje na terenu, ali nije bilo dovoljno. U finišu je ponestalo snage zbog skraćene rotacije, suci su u zadnjoj četvrtini rascjepkali utakmicu i razbili nam ritam, a Vito Kučić i Emir Šabić baš su se tada razigrali i bodovi su pripali Vitaminima.

No, razloga za optimizam ima jer igra nam je sve bolja, a igrači na terenu daju i zadnji atom snage. Nema sumnje da će nam se to negdje vratiti jer Bikovi ne zaslužuju držati fenjer prvenstvene ljestvice.

Dino Cinac trebao je igrati samo uvodnih par minuta jer viroza ga je prilično oslabila, ali poput svojedobno Jordana protiv Utah Jazza odigrao je jednu od najboljih utakmica u goričkom dresu:

“Iza nas je jedna teška utakmica, nakon što smo se vratili iz Sarajeva s turnira ABA 2 lige gdje smo također spojili nekoliko teških utakmica. Vidi se neki napredak u igri, svi želimo doći do te pobjede, borimo se, ali nažalost ta skraćena rotacija je presudila. Igrali smo bez Batura i Mašića, a njih dvojica nam nose baš to što nam je nedostajalo u završnici. Njihova želja i širina u ekipi je presudila, napravili smo nekoliko grešaka- Oni su zasluženo slavili i ja im čestitam. Nama sada ostaje borba, trening i čekanje da izađemo iz ove situacije. Moramo mi to sami, neće to nitko drugi napraviti umjesto nas,” rekao je Dino nakon utakmice u kojoj je briljirao s 28 poena i osam skokova.

Trener Braslav Turić može biti zadovoljan velikim napretkom u igri, ali i nezadovoljan jer bodova i dalje nema:

Imali smo 37 minuta dobre igre i kontrolu rezultata. U onom trenutku kad je Cedevita povela nismo imali više snage vratiti se u utakmicu. Tri, četiri ishitrena napada i zaborav nekih rotacija u obrani razbilo nam se o glavu i desio se još jedan poraz. Bili smo blizu, mogli smo pobijediti ali jednostavno u ovom trenutku teško završavamo dobivenu utakmicu. Ne znamo privesti utakmicu kraju. Čestitam mojim igračima na velikoj borbi i Cedeviti na pobjedi” – zaključio je Turić.

     

  

The post TURIĆ: „TEŠKO ZAVRŠAVAMO DOBIVENU UTAKMICU” appeared first on Košarkaški klub Gorica.