Prijava

Vaša prijava

Gorica promašila šut za pobjedu

[]

Utakmica 11. kola HT Premijer lige između Gorice i Furnira ponudila je veliku neizvjesnost jer se pobjednik nije znao do zadnje sekunde. Na kraju su bodovi otišli s(p)retnijim gostima iz Dubrave koji su pobijedili 79:80

Gorica je tricom Uljarevića otvorila susret vodstvom 5:2, ali i gosti iz Dubrave krenuli su vrlo angažirano u utakmicu. Bošnjak je punio iz reketa, a poslije dvice Savića poveli su 11:20 već u 5. minuti utakmice. Gorica se konsolidirala i do malog odora smanjila na 21:29, a drugu četvrtinu otvorio je Cinac s dvije trice. U 15. minuti Jelenković je tricom poravnao na 38:38 i do kraja poluvremena gledali smo izjednačenu borbu pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 46:46.

Početkom nastavka Cinac je zbog 4. osobne preventivno morao na klupu, a igrači Furnira koriste priliku i zahvaljujući Vidoviću i Bošnjaku odlaze na 49:55. U 26. minuti Nakić-Vojnović poravnava na 55:55, a nedugo zatim isti igrač dovodi Bikove do tada najvećeg vodstva 62:58. Dionicu je zatvorio Hollingsworth za 65:62, rezultat s kojim se ušlo u zadnjih 10 minuta.

U zadnjoj četvrtini ekipe su puno teže dolazile do poena, a u 35. minuti Bošnjak zakucava za novu promjenu u vodstvu i prednost Furnira 67:68. To je značilo ulazak u dramatičnu završnicu koja je ponudila veliku neizvjesnost do zadnje sekunde. Na 7 sekundi prije kraja Hollingsworth pogađa oba slobodna bacanja za 77:80, ali isti igrač potom radi nesportsku pogrešku na Uljareviću koji pogađa oba bacanja za 79:80. Pri tom je Gorici ostalo 4 sekunde za zadnji napad i moguću pobjedu. Uljarević je krenuo u prodor pod koš, ali lopta je odsjela na obruču i slavlje Furnira moglo je početi.

Goste je predvodio Matej Bošnjak s 25 poena i 6 skokova, a njemu uz bok bio je Marquice Hollingsworth s 19 poena i 5 skokova.

U redovima Gorice najefikasniji su bili Dino Cinac s 21 poenom i 6 skokova, Karlo Uljarević s 14 poena, 9 asistencija i 5 skokova te Toni Jelenković s 14 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

Teško mi je reći bilo što, uz 53 posto šuta za tricu, slobodna bacanja 87%, 23 asistencije i 11 skokova u napadu… mi izgubimo utakmicu. Ovo više nije slučajnost jer je ovo četvrta, peta utakmica zaredom da gubimo u samoj završnici. Doduše, ovo nije bila utakmica koju smo kontrolirali cijelo vrijeme. Utakmica je bila u egalu, ali nismo je uspjeli realizirati u našu korist. Okrećemo se drugom dijelu prvenstva, gostujemo u Zaboku i nadam se da ćemo biti bolji” – riječi su Braslava Turića, trenera Gorice.

Karlo Uljarević odlično je razigravao suigrače s 9 asistencija, pogodio ključna slobodna bacanja 4 sekunde prije kraja, ali na kraju su ga milimetri dijelili da se prometne u heroja utakmice: Opet teška utakmica za nas, ispalo je loše jer izgubili smo s jednim poenom razlike. Već ne znam koju utakmicu za redom ne možemo privesti utakmicu kraju u našu korist. Utakmica je bila dobra i s puno izmjena u vodstvu. Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi, a nas sljedeći tjedan čeka nova utakmica. Počinje novi krug, a mi nastavljamo trenirati, vjerovati u sebe i nadam se da će nam se to vratiti u drugom djelu sezone” – zaključio je Ulja.

The post Gorica promašila šut za pobjedu appeared first on Košarkaški klub Gorica.