Prijava

Vaša prijava

Gorica zamalo iznenadila Sutjesku

[]

U 6. kolu ABA 2 lige koje se igra u Banja Luci sastale su se ekipe Gorice i Sutjeske, a ekipa iz Nikšića zasluženo je slavila 84:78.

Nikšićani su bolje otvorili susret i poveli 12:7 i 19:12, ali zahvaljujući nekoliko poena Uljarevića Bikovi su do kraja 1. četvrtine smanjili na samo 2 poena zaostatka (25:23). Početkom 2. četvrtine Porobić je poravnao na 25:25, a nedugo zatim Jelenković nas tricom dovodi u vodstvo 27:28. U 16. minuti Koprivica dovodi Sutjesku do malo veće prednosti (36:30), ali Goričani se hrabro bore i ne dozvoljavaju da im protivnik ode na neku veću prednost. U 20. minuti Porobić nas opet vraća u vodstvo (38:39), a na veliki odmor se odlazi s minimalnom prednošću Sutjeske zahvaljujući polaganju Popovića za 40:39.

Drugo poluvrijeme košem otvara Majić za novo vodstvo Bikova, ali nakon toga ekipa iz Crne Gore radi seriju 13:0 i poslije koša Varajića rezultat je 53:41. Trener Braslav Turić bio je primoran pozvati time out, nakon čega se igra Gorice stabilizirala pa se u zadnjih 10 minuta ušlo s rezultatom 65:54. U 33. minuti još je bilo visokih 68:57, ali tada Gorica radi seriju 9:0 i vraćamo utakmicu unutar jednog posjeda (68:66). U završnici je Sutjeska konstantno održavala prednost od nekoliko poena i iako je bilo prilika nismo uspjeli do kraja zakomplicirati završnicu pa Sutjeska dobiva ovu utakmicu rezultatom 84:78 što ju ostavlja u borbi za vrh tablice.

U našim redovima najefikasniji su bili Vito Porobić i Ivan Batur svaki s po 16 poena. Njima uz bok bio je karlo Uljarević s 15 poena. I 7 asista.

Sutjesku su predvodili Ilija Varajić s 18 poena te Vladimir Tomašević i Miloš Popović koji su se zaustavili na 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić poslije utakmice je izjavio: „Čestitam ekipi Sutjeske na pobjedi koja je bila bolja u završnici utakmice. Zadovoljan sam kako smo igrali pogotovo prvo poluvrijeme kada smo imali egal utakmicu, ali protiv ovako jake ekipe nije to lako održati. Oni su stvorili razliku početkom 2. poluvremena, mi smo se pokušali vraćati, ali umor čini svoje i promašili smo veliki broj slobodnih bacanja. U završnici je pala koncentracija i više od ovoga nismo mogli. Međutim, ja sam zadovoljan jer kakvih smo imali predstava ovo je bilo vrlo dobro s naše strane.”

Sljedeću utakmicu igramo već za dva dana protiv Krke iz Novog Mesta, još jedne ekipe iz vrha tablice.

 
 
 

The post Gorica zamalo iznenadila Sutjesku appeared first on Košarkaški klub Gorica.