Prijava

Vaša prijava

Gorica pala u produžetku

[]

Utakmicu Gorice i Alkara obilježila je velika borbenost, ali i veliki broj slobodnih bacanja, njih čak 74 (Gorica 27, Alkar 47). U neizvjesnoj završnici utakmica je otišla u produžetak, a na kraju je pobjeda pripala Alkaru

Utakmicu je tricom započeo Dino Cinac, ali u prvih nekoliko minuta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Gorica je ipak u 9. minuti stigla do malo većeg vodstva poslije dva iskorištena slobodnjaka Sokola (21:14). Sama završnica 1. četvrtine pripala je gostima i na mali odmor smo otišli s +4 (21:17).

U istom ritmu Sinjani su nastavili i u 2. četvrtini pa su poslije trice Bašića došli do svoje najveće prednosti u prvom poluvremenu (23:27). Tricom je uzvratio Uljarević i opet se vodila velika borba za svaki poen pa se na poluvrijeme otišlo u potpunom egalu (37:37).

Poslije velikog odmora Gorica radi seriju 7-0 i Cinac polaže za 44:37. Međutim, Alkari se nisu predavali i poslije dvije trice Lisice u 28. minuti poravnavaju rezultat na 59:59, a četvrtina je završila s minimalnim vodstvom Sinjana 62:63.

Zadnju dionicu Gorica je opet startala serijom 7-0 i poslije trice Jelenkovića povela 69:63. Prijelomni trenutak desio se u 33. minuti kada je zbog nezaslužene, ali dosuđene 5. osobne iz igre morao Dino Cinac. Sinjani su iskoristili priliku, počeli smanjivati prednost, a početkom zadnje minute Polutak je položio za 89:89. Do kraja regularnog dijela nitko više nije provukao loptu kroz mrežicu pa se pobjednik morao odlučiti u dodatnih 5 minuta. Goričani u prve 4 minute dodatka nisu poentirali pa gosti dobivaju ovaj period 4:12 za konačnih 93:101 i odnose vrijedne bodove.

Teško je dobiti ovako neizvjesnu utakmicu u kojoj je odnos osobnih grešaka 35/25, a slobodnih bacanja 27/47 pa će Bikovi bodove spasa morati potražiti u nekoj od sljedećih utakmica.

U obje ekipe bilo je čak 5 dvoznamenkastih strijelaca. Goričane su predvodili Ante Mašić (18p, 7s), Karlo Uljarević (16p, 5s), Ivan Batur (16p, 6,s, 5a), Toni Jelenković (15p, 5a) i Dino Cinac (13p, 10s).

Kod Sinjana su se istaknuli Imran Polutak (26p, 9s, 3a), Lovre Bašić (19p, 15a, 7s), Mirko Jukić (18p, 5s), Sime Lisica (15p) i Gabriel Marić (15p).

KOMPLETNA STATISTIKA

Stipe Sokol: „Čestitam Alkaru na pobjedi. Koncentracija nam je padala kako je utakmica odmicala. Oni su nam se nudili više puta da završimo utakmicu na jednostavan način. Mi to jednostavno nismo napravili i na kraju nam se to obilo o glavu. Bili su bolji u produžetku i ja im još jednom čestitam”

Braslav Turić: „Na žalost ponovo poraz. Imali smo utakmicu u svojim rukama u jednom trenutku. Alkar nam se doslovno nudio, a mi to nismo znali iskoristiti tj. nismo kapitalizirali prednost koju smo imali. Početkom 4. četvrtine smo imali 7 poena prednosti i onda opet uđemo u neke brze, ishitrene napade. Izgubimo 23 lopte u današnjoj utakmici i onda dođe do produžetka u kojem nam je koncentracija pala. Alkar je zasluženo pobijedio i ja im čestitam, a mi idemo dalje.”

 

 
 
 
 
 
 

The post Gorica pala u produžetku appeared first on Košarkaški klub Gorica.