Prijava

Vaša prijava

Uvjerljiva pobjeda Šibenke

[]

U 14. kolu HT Premijer lige gostovali smo u Šibeniku protiv istoimene momčadi. Bez ozljeđenog Dine Cinca šanse nam nisu bile prevelike jer Šibenčani su ove sezone na domaćem parketu stopostotni, a to su potvrdili i u ovoj utakmici pobijedivši s rezultatom 100:70.

Bikovi su dobro otvorili susret i zahvaljujući pogocima Jelenkovića i Mašića poveli 5:0. U 3. minuti Uljarević je poentirao za 12:9, a u 7. nam je Batur donio posljednje vodstvo od 15:13. Nakon toga Šibenčani su preuzeli kontrolu nad susretom i zahvaljujući kontroli skoka i visokoj preciznosti za 3 poena prešli u vodstvo koje se do malog odmora popelo na +5 (23:18).

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu, Šibenčani ovaj period dobivaju 31:13 i time rješavaju pitanje pobjednika jer na poluvrijeme se otišlo s ukupnih 54:31. U 35. minuti Amerikanac Kakar je podigao prednost Šibenke na najvećih +35 (81:46), a Bikovi su do kraja utakmice uspjeli samo neznatno smanjiti za okruglih 100:70.

Domaćine su predvodili Jacob Kakar s 21 poenom i Pavao Paić sa 16 poena i 12 skokova.

Bikove je predvodio Ivan Batur s 21 poenom, Jure Gunjina je nadodao 13 uz 5 skokova, a Karlo Uljarević se zaustavio na 10 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić: Otvaranje utakmice s naše strane je bilo dobro, međutim nismo imali kontrolu skoka. Mislim da je ekipa Šibenika imala u jednom trenutku 14 napadačkih skokova naspram našeg jednog. Kada odigrate obranu, a ne iskontrolirate skok to onda i psihološki loše utječe na ekipu. Taj dio nismo odradili kako treba, Šibenik se razigrao i do poluvremena napravio veliku razliku. Kasnije je to bilo samo odrađivanje posla. Čestitam im ovim putem i želim sve najbolje u nastavku prvenstva – riječi su glavnog stratega Gorice.

Ivan Batur: „Prvo čestitke Šibenci, zasluženo su pobijedili. Od početka do kraja su kontrolirali utakmicu. Nije nikako dolazilo u pitanje pobjednika. Izdominirali su nas skokom u napadu, a kasnije su se još razigrali pogađajući za tri poena. Mi nismo ništa mogli učiniti jer nismo odgovorili energijom na pravi način. Na nama ostaje da se pokušamo izvući iz ove krize kako god znamo. U njoj smo već od početka sezone i već za vikend je prilika za popravak– zaključio je jedan od najiskusnijih igrača u redovima Bikova.

 

  
 
   

The post Uvjerljiva pobjeda Šibenke appeared first on Košarkaški klub Gorica.