Prijava

Vaša prijava

Gorica još jednom bez bodova

[]

U 15. kolu HT Premijer lige večeras su derbi začelja odigrali Gorica i Bosco. Gorica je vodila veći dio utakmice, ali nije prelomila uporne zagrepčane koji u dramatičnoj završnici dolaze do pobjede 67:73.

Utakmicu je tricom otvorio Uljarević, a tricom Jelenkovića u 6. minuti Bikovi su otišli na dvoznamenkastu razliku (17:5). Najveća prednost bila je 16 poena nakon ubačaja Nakića (27:11), a četvrtinu je zatvorio Krapić jednim slobodnim bacanjem za 27:12. Poslije malog odmora Jurič postiže 4 poena i gosti rade seriju 6:0 što je značilo da Gorica ipak neće prelomiti utakmicu u ovako ranoj fazi. U 15. minuti Majić veže 5 poena za 37:22, ali razigrani Krajnović je tricama i prodorima držao Bosco iznad vode pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 42:34.

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Majić, ali istom mjerom uzvratili su Matić i Jurič pa je na semaforu bilo 45:40. Kako je Gorica u ovom periodu postigla još samo 3 poena gosti su iskoristili ponuđenu priliku pa su u 29. minuti došli do prvog izjednačenja (48:48). Bikovi su bili na konopcima, a četvrtinu je s istekom vremena zatvorio Krapić tricom za 48:55.

Zadnju dionicu s 4 vezana poena otvorio je Nakić Vojnović, a u 34. minuti Porobić je vratio stvari na početak i poravnao na 57:57. U 39. minuti Gorica je čak i povela tricom Jelenkovića (67:66), ali isti igrač je 16 sekundi prije kraja pri rezultatu 67:69 promašio oba slobodna bacanja i tu je priči bio kraj. Do kraja su Krajnović, Jurič i Babić slobodnim bacanjima potvrdili pobjedu Bosca za konačnih 67:73.

Goričane su predvodili Ivan Tvrtko Majić (13p, 4s), Ante Mašić (10p, 5s), i Ivan Nakić Vojnović (10p, 8s).

Kod Bosca su se istaknuli Luka Krajnović (23p), Marko Jurič (15p, 9s, 5a), Petar Babić (12p), i Ante Krapić (10p).

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Nakić Vojnović: „Čestitao bih ekipi Bosca na pobjedi. Borili su se od početka do kraja. Mi smo igrali jako dobru utakmicu prvih 25 minuta, nakon toga su oni poveli i odvojili se. Mi smo ih uspjeli stići, ali već ne znam po koji put ne možemo privesti utakmicu kraju. Uvijek se uvuče nekakva nervoza i to više nije slučajnost. Nemamo sad drugog izbora nego se pokušati vaditi i napraviti neko iznenađenje protiv jačih protivnika koji nam dolaze. Još jednom čestitke ekipi Bosca i sretno im dalje u prvenstvu.”

Braslav Turić: „Čestitam ekipi Bosca. Na žalost mi još jednu utakmicu nismo znali privesti kraju. Ovo je već ne znam koja takva utakmica u tijeku ove sezone. Ništa, demo dalje.”

 

The post Gorica još jednom bez bodova appeared first on Košarkaški klub Gorica.