Prijava

Vaša prijava

Gorici poluvrijeme, Krki pobjeda

[]

Novi turnir ABA2 lige koji se igra u Banja Luci otvorili su Krka i Gorica, a pobjedu je odnijela ekipa iz Novog Mesta rezultatom 101:74.

Gorica je započela susret tricom Gunjine, a odličnu igru kapitalizirala je u nekoliko navrata značajnim vodstvom. U 3. minuti 11:4 poslije trice Nakića, u 6. minuti 16:8 poslije polaganja Uljarevića i u 7. minuti 18:10 poslije još jednog ubačaja Nakića. Četvrtinu je tricom za Krku zatvorio Spasojević i na mali odmor se otišlo s vodstvom Bikova 22:18.

U 2. četvrtini gledali smo ravnopravnu igru u kojoj su se ekipe nekoliko puta izmijenile u vodstvu, a zadnje vodstvo Goričani su imali u zadnjoj minuti prvog dijela (41:39).

Poslije velikog odmora vidjelo se da Bikovi energetski padaju jer od utakmice s Cibonom u Zagrebu prošlo je manje od 20 sati. Slovenci koriste naš umor, a Rok Stipčević postiže 4 trice u prvih 5 minuta nastavka. Krka dobiva ovu dionicu s 33:18 i pobjednik je bio odlučen. Do kraja su igrači prošlogodišnjeg trenera Cibone Gašpara Okorna povećavali prednost sve do konačnih 101:74.

U našim redovima najefikasniji su bili Jure Gunjina sa 17, Ivan Tvrtko Majić s 12, Ivan Nakić Vojnović s 12 i Vito Porobić i Vito Porobić s 10 poena.

Krku su predvodili Rok Stipčević s 18 poena te Radosav Spasojević s 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić poslije utakmice je izjavio: „Mi smo jučer u 6 sati igrali utakmicu protiv Cibone i bilo je za očekivati da ćemo u jednom trenutku energetski pasti. To nam se i dogodilo u 2. poluvremenu. Prvo poluvrijeme dok smo još mogli imali smo taj egal, tih 41:41 i visok postotak šuta za 3 poena. Međutim, onog trenutka kad su oni podigli agresiju, a podigli su je početkom 3. četvrtine, mi smo počeli tonuti. Nismo znali odgovoriti na tu agresivnu obranu, a vjerojatno je to pitanje izgubljene snage i iscrpljenosti od večeri prije.”

Sljedeću utakmicu igramo već za dva dana protiv Sloge iz Kraljeva.

 

The post Gorici poluvrijeme, Krki pobjeda appeared first on Košarkaški klub Gorica.