Prijava

Vaša prijava

Uljarević i Batur donijeli nam prve bodove u ABA2 ligi

[]

Iako im je ovo bila treća utakmica u četiri dana Bikovi su u Banja Luci stigli do prve pobjede u ABA2 ligi svladavši Slogu iz Kraljeva rezultatom 81:76

Goričani su vrlo angažirano krenuli u susret i nakon ubačaja Nakića poveli 11:4. Batur je u prvoj dionici stavio čak tri trice, a druga po redu je bila dovoljna za prvu dvoznamenkastu prednost (17:6). U 10. minuti poslije trice Uljarevića Gorica je otišla na +15 (23:8), ali ekipa iz Kraljeva preko Simeunovića i Paunovića smanjila je u zadnjih pola minute na 23:12.

U 2. četvrtini Sloga je preko Underwooda smanjila na samo 6 razlike (26:20), ali u 16. minuti Majić nam je vratio dvoznamenkastu prednost (33:23). K tome je još Uljarević tricom zatvorio četvrtinu i Bikovi su na poluvrijeme otišli s +13 (43:30).

Tamo gdje je stao na kraju prvog Ulja je nastavio početkom drugog poluvremena i novom tricom odveo nas na do tada najvećih +16 (46:30). Još veća prednost bila je u 26. minuti kada je Batur tricom povećao na +18 (58:40). Na žalost, u tim trenucima nas je stigao umor i pad koncentracije rezultirao je serijom Sloge 14:0. Prednost je smanjena na samo +4 (58:54) i napokon je Batur prekinuo ovaj neugodna niz pa se na zadnji odmor otišlo s rezultatom 60:54.

U 32. minuti Simeunović je smanjio na 60:59 i kada se činilo da slijedi potpuni preokret Uljarević i Batur pronalaze zadnje atome snage pa u 37. minuti Bikovi opet imaju osjetnu prednost (72:64). Košarkaši iz Srbije se ni tada nisu predali pa minutu kasnije opet dolaze na samo -1 (72:71). Tada Uljarević preuzima odgovornost na sebe i s 8 od zadnjih 9 poena Gorice dovodi nas do prve pobjede u ABA2 ligi (81:76).

Karlo Uljarević bio je prvo ime susreta jer je bio prvi strijelac (36 poena), prvi asistent (7 asista) i prvi skakač utakmice (7 skokova). Njemu uz bok bio je Ivan Batur s 28 poena i tricom 6 od 9.

Slogu su predvodili Stefan Matović s 23 poena te Đorđe Simeunović s 18 poena i 6 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić poslije utakmice je izjavio: „Hvala na čestitkama, stvarno smo bili u jednoj krizi i u ovoj ligi kao i u hrvatskom prvenstvu u kojem od 4.12. ne znamo za pobjedu. Večeras smo odigrali jednu odličnu utakmicu. Postavili smo se odmah kako treba, boksački rečeno zauzeli smo gard i igrali smo sjajnu branu. Međutim, protiv prave ekipe kao što je Sloga teško je to održati do kraja pogotovo kada prerano dođete do razlike. To je uvijek borba i hvala bogu mi smo večeras održali koncentraciju. U kriznim trenucima smo bili pametni i iskoristili smo sve nedostatke na mismatchu. Uljarević je bio sjajan s 36 poena, pratio ga je Batur s 28, međutim svi igrači koji su bili na parketu dali su svoj obol bilo obrambeno bilo napadački i čestitam im ovom prilikom. Nadam se da je ovo prvi korak puta kojim ćemo nastaviti dalje, pogotovo u hrvatskom prvenstvu koje je nama puno bitnije jer smo zadnji na tablici.”

Sljedeću utakmicu igramo već za dva dana protiv Podgorice, a ova pobjeda izuzetno je bitna za samopouzdanje naših igrača koje u nedjelju čeka ključna utakmica HT Premijer lige protiv Škrljeva u Velikoj Gorici.

 
 
 

The post Uljarević i Batur donijeli nam prve bodove u ABA2 ligi appeared first on Košarkaški klub Gorica.