Prijava

Vaša prijava

Pobjeda u najvažnijem meču sezone!

[]

U 17. kolu HT Premijer lige večeras su se u velikogoričkoj Gradskoj dvorani sastale posljednja i pretposljednja momčad prvenstvene ljestvice. Gorica je kontrolirala utakmicu od početka do kraja, a novopridošli Milan Lužaić se pokazao kao igrač odluke.

Unatoč činjenici da im je ovo 5. utakmica u zadnjih tjedan dana Gorica je danas bila rastrčana, energetski nadmoćna i defanzivno izvrsna. Rezultiralo je to velikom prednošću, a mali pad potkraj utakmice je sasvim očekivan u ovim okolnostima. Važnost utakmice nije sputala momčad Braslava Turića već im je dala krila, a posljednjih nekoliko utakmica jasan su signal izlaska iz krize.

Prvih 5 minuta utakmice gledali smo izjednačenu borbu pa je poslije koša Griffina na semaforu stajalo 12:12. Tada Goričani ubacuju u brzinu više i serijom 12:0 odlaze na visokih 24:12.

Drugu dionicu tricom je otvorio Antunović i dao do znanja da se gosti neće predati bez ispaljenog metka. U 16. minuti poslije vezanih poena Kujundžića i Griffina prednost naših je smanjena na samo 4 poena (33:29). Međutim završnica je pripala Bikovima koji preko Majića, Uljarevića i Batura rade seriju 11:0 i Gorica odlazi na +15 (44:29). Poluvrijeme je zatvorio Barišić smanjivši na 44:31.

Poslije velikog odmora Lužaić tricom i Cinac dvicom podižu na 49:31, a Lužaić nas još jednom tricom u 24. minuti dovodi na do tada najvećih +24 (57:33). Međutim, Bikove je stigao umor jer bila im je ovo 5. utakmica u razmaku od 7 dana. Igrači iz predgrađa Rijeke polako su grickali prednost i u 36. minuti tricom Griffina smanjili na samo -10 (67:57). No, velike drame ipak nije bilo jer igrači Braslava Turića polako su cijedili sat, a Lužaić je svojom 6. tricom 47 sekundi prije kraja definirao pobjednika jer na semaforu je stajalo 74:65. Konačnih 78:65 značilo je zasluženu pobjedu naših košarkaša i priključak sa Škrljevom pri dnu ljestvice.

Goričane su predvodili Milan Lužaić (18p, 4s, 4a), Dino Cinac s double double učinkom (17p, 12s) te Karlo Uljarević (10p, 4s i 4a). All rond je bio Ivan Batur s 9poena, 7 asista i 6 skokova.

Kod DepoLink Škrljeva istaknuli su se Ramme Griffin (19p, 6s, 5a), i Luka Barišić (13p).

KOMPLETNA STATISTIKA

       
 
 
 

The post Pobjeda u najvažnijem meču sezone! appeared first on Košarkaški klub Gorica.