Prijava

Vaša prijava

Najbolja predstava Bikova ove sezone

[]

Fantastičnom izvedbom u 2. četvrtini Goričani su slomili otpor ekipe iz Skopja i trasirali put k 2. pobjedi u ABA 2 ligi

U 11. kolu ABA 2 lige koje se igra u Širokom Brijegu košarkaši Gorice svladali su TFT Mozzart Skopje rezultatom 83:64.

Makedonska ekipa odlično je otvorila susret i s dvije trice Zafirova i Kostoskog povela 0:6. Međutim, Mašić i Cinac nanizali su 11 poena i Gorica je povela 11:9. Do kraja četvrtine gledali smo izjednačenu borbu, a na mali odmor otišlo se rezultatom 21:23. Početkom 2. dionice preko Batura i Uljarevića radimo seriju 8:0 i kao da navještavamo što će se desiti. Naime, TFT se još držao do 17. minute kada Buttrick smanjuje na 35:32, a onda je krenuo gorički uragan i serija 15:0 kojom smo zatvorili poluvrijeme s rezultatom 50:32.

nastavka Cinac nas odvodi na +20, a u 22. minuti Jelenković polaže za do tada najvećih +22 (56:34). Jedino što su nominalno gosti uspjeli još učiniti je približiti se u 36. minuti na -14 (76:62). Uljarević je tada stavio tricu za +17 (79:62) i pobjednik je definitivno bio odlučen. Konačnih 83:64 značilo je najbolju predstavu Gorice ove sezone i potvrdu dobrog rada u proteklom periodu. Pobjeda je tim veća što smo je izborili bez Milana Lužaića koji nije imao pravo nastupa jer je već nastupao u dresu Sutjeske.

Goricu su predvodili Dino Cinac s 19 poena i Karlo Uljarević sa 16 poena i 7 asistencija. Njima uz bok bio je Jure Gunjina s 13 poena i 5 skokova.

TFT Mozzart Skopje su predvodili Trent Buttrick s 14 poena i 6 skokova te Aleksanadar Kostoski s 12 poena i tricom 4 od 5.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić poslije utakmice je izjavio: „Ponovo je otvaranje utakmice bilo malo bez obrana jer zabijali smo i jedni i drugi. Međutim, u drugoj četvrtini smo bitno popravili obrambeni dio, automatski su nam se otvorile neke kontre i napravili smo razliku već do poluvremena. Ono što je bilo bitno je da to održimo početkom 3. četvrtine jer obično ekipe koje gube tada naprave neki svoj forte. Međutim, mi smo to održali i priveli smo utakmicu kraju.”

Sljedeću utakmicu igramo već za dva dana protiv slovenskog Šenčura, a ova pobjeda izuzetno je bitna za samopouzdanje naših igrača koje čekaju veliki okršaji u Ligi za ostanak.

 

 
 
 

The post Najbolja predstava Bikova ove sezone appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Nastava za vrijeme provedbe Nacionalnih ispita

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike