Prijava

Vaša prijava

U Zaboku do izuzetno bitne pobjede

[]

Bikovi su otvorili Ligu za ostanak 3. pobjedom u nizu

Utakmicu je tricom otvorio Lužaić, a zahvaljujući njegovoj nadahnutoj igri i 12 postignutih poena Gorica je na mali odmor otišla s 8 poena prednosti (17:25) Drugu četvrtinu pogotkom je otvorio Nakić i odveo nas na dvoznamenkastu prednost (17:27). U 14. minuti Gunjina je položio za do tada najvećih 13 razlike (20:33), ali tricom je uzvratio Glasper. Domaći košarkaši polako su se vraćali u utakmicu, a na kraju poluvremena Perović je položio i smanjio na samo poen zaostatka (40:41). S obzirom na prikazano Zabočani su mogli biti zadovoljniji unatoč zaostatku.

Perović je prvi postigao poene i u nastavku za zadnje vodstvo zaboka na ovoj utakmici. Naime, Bikovi su serijom 8:0 opet zavladali parketom i poveli 43:49. U 28. minuti Batur nas je vratio na dvoznamenkastu prednost (48:58), a Lužaić tricom ponovo na +13 (48:61). Domaćini se nisu predavali i u zadnjoj četvrtini pokušali su do još jednog preokreta. U 36. minuti Perović je smanjio na samo 2 razlike (64:66), ali Nakić je na drugoj strani zakucao, a malo zatim Gunjina i Lužaić tricama potvrdili pobjednika (64:74). Do kraja su igrači Braslava Turića rutinski održavali prednost sve do konačnih 77:86 i time došli do dvostruko vrijednih bodova jer Zabok nam je direktan konkurent u borbi za ostanak. Pobjedu možemo zahvaliti dobroj kolektivnoj igri, odličnoj trici (10 od 20) i dominaciji u skoku (40 na prema 29).

Gorica je imala čak 5 dvoznamenkastih strijelaca: Milan Lužaić (23p), Jure Gunjina (15p, 6s), Ivan Batur (11p, 10s), Dino Cinac (10p, 5s) i Ivan Nakić Vojnović (10p) vodili su našu ekipu do pobjede.

Kod Zaboka su se istaknuli Marko Perović (21p, 4s), i Lukša Buljević (18p).

KOMPLETNA STATISTIKA

HT Premijer liga – LO: KK Zabok – KK Gorica

🗓
19.03.2023.
⏳
19 h

Milan Lužaić: „Kaotična utakmica jer mislim da smo mi olako ispuštali stečenu prednost i u prvom i u drugom poluvremenu. Krive su neke naše oscilacije i dekoncentracije u napadu, a malo i u obrani što se tiče njihovog napadačkog skoka. Na kraju smo smogli snage i odbili taj njihov posljednji udarac. Okrećemo se sada narednoj utakmici protiv Alkara koju igramo na domaćem terenu sljedeći vikend.

Braslav Turić: „Očekivano teška utakmica i znali smo da će biti tako. Pribojavali smo se Zabokovih kontranapada koje smo vidjeli u prošlim utakmicama da su oni sjajno radili. Nismo imali ni dovoljno informacija o njihovom novom Amerikancu, međutim ove stvari koje koje smo zamislili da mi moramo odraditi odradili smo na vrlo visokom nivou. U jednom trenutku upali smo u malu krizu, ali hvala Bogu priveli smo utakmicu kraju i čestitam mojim igračima na sjajnoj pobjedi.

 

 

The post U Zaboku do izuzetno bitne pobjede appeared first on Košarkaški klub Gorica.