Prijava

Vaša prijava

Četvrta pobjeda u nizu!

[]

Bikovi su nastavili tamo gdje su stali u regularnom dijelu prvenstva. Na dvije pobjede u zadnja dva kola nadogradili su dvije pobjede na početku Lige za ostanak. Jučer je stradao Alkar iz Sinja.

Trener Braslav Turić u najbolji je mogući trenutak podigao nivo forme svoje ekipe. Goričani su od nekih možda već bili otpisani, ali s 4 vezane pobjede nije neskromno baciti pogled i prema borbi za Playoff. Iako igramo Ligu za ostanak, prve dvije ekipe uključit će se u borbu za prvaka Hrvatske.

Također, veseli kolektivna igra naših igrača gdje nema više potrebe za samoisticanjem nego je već postalo pravilo da imamo po nekoliko dvoznamenkastih strijelaca na svakoj utakmici. U skoku više nismo inferiorni kao na početku prvenstva i opet smo nadskakali protivnika (40-29). Trica nam je bila na visokom nivou (46%), a s 21 asistencijom igrači su se dobro razigravali.. Ono na čemu moramo raditi je da ne gubimo olako stečenu prednost jer i jučer smo utakmicu morali lomiti u tri navrata. Konačnih 92:81 moglo je biti i uvjerljivije da zatvorimo utakmicu kad se pruži prilika, ali ovako važnoj pobjedi ne gleda se u zube.

Braslav Turić zadovoljan je i zbog činjenice da u slučaju još jedne eventualne pobjede protiv istog protivnika imamo bolju koš razliku: “Opet smo odigrali jednu vrlo dobru utakmicu, ovo je jako bitna pobjeda za nas! S Alkarom smo ove sezone imali omjer 0-2 i ‘minus deset’, a sada smo dobili 11 razlike i ako u četvrtoj utakmici pobijedimo imamo prednost ispred njih. Bili smo dobri, funkcionirala nam je tranzicija, imali smo ideju ‘povući’ što više kontri, mijenjali smo ritam. Nije nam funkcionirala obrana ‘pick and rolla’, ali smo i to u zadnjoj četvrtini promijenili i popravili. Uhvatili smo nekoliko važnih obrambenih skokova i ostvarili smo novu pobjedu, za nas izuzetno veliku i važnu u borbi za opstanak! Još jednom čestitam svojim igračima na sjajnoj izvedbi” – prezadovoljan je bio naš trener nakon još jedne pobjede.

Vito Porobić jučer je pogodio neke izuzetno bitne šuteve, a svakako treba spomenuti kada je tricom uzvratio na tricu Svaline tri minute prije kraja pri rezultatu 79:68: „Ovo je bila jako bitna pobjeda za nas. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i stvarno jako dobro radimo i treniramo. Ekipa nam je super i još jednom smo pokazali koliko vrijedimo. Slijedi nam naporan tjedan s dvije utakmice za koje ćemo se također dobro pripremiti. Nadam se svemu najboljem i gostima protiv Bosca i Škrljeva” – zaključio je mladi bek Gorice.

Gorica je imala čak 5 dvoznamenkastih strijelaca: Karlo Uljarević (18p, 7s i 5a), Dino Cinac (16p, 5s), Milan Lužaić (16p, 7a), Ivan Batur (10p, 5a i 4s) i Vito Porobić (10p, 3s) vodili su Bikove do pobjede.

Kod Alkara su se istaknuli Christian Peevy (21p, 7s), Aaron Bibbs (17p) i Lovre Bašić (12p, 5s i 6a).

Unatoč zadnjim pobjedama za Bikove nema odmora i sljedeći tjedan nas čekaju teška gostovanja u Zagrebu i Rijeci. Bilo bi dobro potvrditi formu s novim pobjedama i zacementirati se u gornjem domu Lige za ostanak.

  
 
 
  

The post Četvrta pobjeda u nizu! appeared first on Košarkaški klub Gorica.