Prijava

Vaša prijava

Bikovi od +18 do -30

[]

Košarkaši Bosca u 2. poluvremenu potpuno preokrenuli Goričane

Utakmicu je s 4 uvodna poena otvorio Cinac, a Mašić je u 5. minuti zakucao za 10:3 i potvrdio angažiran ulazak Bikova u ovu utakmicu. Na isteku 8. minute Batur nas po 1. put dovodi na dvoznamenkastu prednost (11:21), a na mali odmor odlazimo s +9 (14:23). Početkom 2. četvrtine nastavlja se dobra igra Goričana koji rade seriju 14:5 i poslije slobodnih bacanja Majića prednost se povećala na +18 (19:37). Međutim, tada kreće serija domaćih 15:5 i prednost je smanjena na samo 8 razlike (34:42). Seriju napokon prekidaju Uljarević i Gunjina s dvije trice, a na poluvrijeme odlazimo s visokih +12 (39:51).

Drugo poluvrijeme Bosco otvara serijom 14:0 i dolazi do prvog vodstva na utakmici (53:51). Seriju je tricom prekinuo Gunjina, međutim domaći su bili u nezaustavljivom naletu i silnom energijom dobivaju ovu četvrtinu s nestvarnih 36:11. U zadnju dionicu ušlo se s rezultatom 75:62, ali Bikovi su se potpuno raspali i u jednom trenutku razlika je otišla na čak 30 poena (107:77). U zadnjim trenucima svoje prve poene za Goricu stavio je Petar Madunić i utakmica je završila 107:80.

Najraspoloženiji u redovima Gorice bio je Jure Gunjina sa 17 poena i 6 skokova. Uljarević je na 14 poena nadovezao 7 asistencija i 6 skokova. Cinac se zaustavio na 11 poena, a Batur na 10 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Kod Bosca je nezaustavljiv bio mladi Luka Krajnović s 36 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Luka Babić i Petar Babić nadodali su svaki po 18 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić: „Pričali smo na poluvremenu da će se oni pokušati vratiti u prvih 5 minuta nastavka kao što rade sve ekipe. Kad je velika razlika pokušavate energetski nametnuti svoj ritam. Oni su ga nametnuli, a mi nismo znali odgovoriti. Nismo se znali adaptirati ni na kriterij koji je u tim trenucima bio na parketu. Vratili su se, poveli i mi smo u tim trenucima nestali s parketa. U nastavku prvenstva bit će nagužvano do kraja jer svi smo tu negdje na jednu pobjedu, samo se Dinamo odvojio. Tako će biti do samog kraja i zadnja dva, tri kola će odlučivati tko će ići u doigravanje, a tko će ispasti iz lige. Danas smo bili bez Milana Lužaića i Tonija Jelenkovića, dva igrača na poziciji razigravača. Uljarević je pokušao to nadomjestiti, trudio se i dao je svoj veliki obol. Međutim, teško je izdržati tako visoki ritam 40 minuta. Nadam se da ćemo ih oporaviti do petka i utakmice sa Škrljevom.

 

The post Bikovi od +18 do -30 appeared first on Košarkaški klub Gorica.