Prijava

Vaša prijava

Produžetak u Gorici pripao Zaboku


Gorica je vodila veći dio utakmice, ali bez svojih najboljih strijelaca, Cinca i Lužaića, koji su izostali zbog ozljeda nisu uspjeli dokrajčiti borbene Zabočane. U neizvjesnom produžetku gosti su bili s(p)retniji i bodovi odlaze u Zabok

Zabok je nešto bolje otvorio susret i nakon 5 minuta igre Črnjević pogađa za 6:10, vodstvo gostiju. Međutim, Bikovi su se brzo vratili i Uljarević je u 8. minuti izjednačio na 12:12. Gorica je tada zaigrala s još više energije i četvrtinu je zatvorio Gunjina tricom sa zvukom sirene za 19:12.

Isti je igrač košem i dodatnim bacanjem u 15. minute doveo Bikove do prve dvoznamenkaste prednosti (26:14), a u 17. minuti Nakić pogađa tricu za +15 (32:17). S dvije trice Majića otišli smo na +17 (43:26), a poluvrijeme je zatvorio Stipaničev za smanjenje rezultata na 43:28.

Drugo poluvrijeme alley-oop zakucavanjem otvrio je Bond i time nagovijestio puno bolju igru Zaboka u nastavku. Razigrao se Glasper i u 27. minuti gosti su došli do izjednačenja (54:54). Međutim, drugi dio četvrtine pripao je našm igračima koji serijom 11:2 povisuju na 65:56, a da utakmica bude neizvjesna i u zadnjo dionici pobrinuo se Glasper koji pogađa tricu sa zvukom sirene za 65:59. Bikovi su i dalje održavali prednost od nekoliko poena, a 4 minute prije kraja Gunjina je pogodio za +7 (72:65). Međutim, Goričani do kraja regularnog dijela nisu više uspjeli provući loptu kroz obruč i Črnjević je jednim slobodnim bacanjem izjednačio na 72:72. Do kraja je bilo još 43 sekunde i obje su ekipe imale nekoliko šansi doći do pobjede, ali kako nitko nije bio precizan moralo se u produžetak. Dodatnih 5 minuta tricama su otvorili Nakić za Goricu i Bond za Zabok, a na ulasku u zadnju minutu Gorica je povela 83:82 zahvaljujući trici Mašića. Međutim, opet su se domaći košarkaši ugasili kad je bilo najpotrebnije. Do kraja utakmice poene stavljaju samo gosti (Bond, Glasper i Črnjević) i s konačnih 88:93 bodovi zasluženo odlaze u Zabok.

Goricu je predvodio Jure Gunjina s 18 poena, 12 skokova i 7 asistencija. Ivan Batur pridodao je 16 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Ivan Tvrtko Majić 15 poena, a Vito Porobić 12 poena. Listu dvoznamenkastih strijelaca zatvara Ivan Nakić s 11 poena čemu je pridodao i 8 skokova.

Kod Zaboka su se istaknuli Robert Glasper s 37 poena i 8 asistencija, Timothy Bond s 13 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Jakov Stipaničev s 11 poena i 4 skoka te Antonio Črnjević i Luka Tomas s 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić, trener Gorice: „Opet nam se ponovilo ono što nam se događalo više puta ove sezone. Odlično prvo poluvrijeme, vodstvo 15 razlike, jako dobra obrana… A onda to ne uspijemo sačuvati, zadržati. Na kraju, u završnici četvrte četvrtine, promašili smo neke šuteve, čak i zicere koje nije realno promašiti, i stigao je novi poraz” – analizirao je trener nakon susreta, uz jedini logičan dodatak:  „Moramo dići glave gore i odmah se početi spremati za subotnje gostovanje kod Alkara. I nadati se da ćemo odigrati bolju utakmicu, da će nam se početi vraćati ovo što se okretalo protiv nas u posljednje dvije utakmice.”