Prijava

Vaša prijava

Preokrenuli -16, a onda posustali

[]

Porazom 83:90 od DepoLink Škrljeva pred Goričanima je imperativ pobjede u zadnjem kolu protiv Dinama

U predzadnjem kolu HT premijer lige za ostanak Gorica je bez ozlijeđenih Cinca i Lužaića morala ići po bodove spasa protiv DepoLink Škrljeva koji je u odličnoj formi s 3 vezane pobjede. Bikovi su nešto bolje otvorili susret i u 4. minuti tricom Batura poveli 13:8. Međutim, nismo se uspjeli dodatno rezultatski odvojiti i na kraju četvrtinu završava tricom Barišić za vodstvo gostiju 24:25.

Početkom druge četvrtine igrači Škrljeva su zaigrali s puno više agresije u obrani i preciznosti u napadu pa su tricom Jelića u 13. minuti došli na dvoznamenkastu prednost (26:36). U 16. minuti isti je igrač zakucao za +14 (26:40), a Thornton je u 19. minuti povećao na 16 razlike (30:46). Bikovi su se u finišu ipak pribrali i Nakić poenima završava 1. poluvrijeme za -10 (38:48).

Poslije velikog odmora razigrao se Gunjina koji veže dvije trice, a u 24. minuti pogađa dvicu za samo -2 (53:55). Nešto kasnije Nakić je zakucao za prvo naše vodstvo poslije prve četvrtine (58:57. Međutim, finiš ove dionice pripao je gostima i na zadnji mali odmor otišlo se s rezultatom 63:69.

Četvrtu četvrtinu tricom za goste otvorio je Antunović za 63:72. Goričani se nisu predavali i u 33. minuti Madunić je smanjio na -4 (68:72). Međutim, gosti su opet zavladali parketom i serijom 9:0 ponovo su na dvoznamenkastoj prednosti (68:79). U 38. minuti Ramme je pogodio za 13 razlike (70:83) i unatoč silnom trudu naših igrača da zakompliciraju završnicu dalje od konačnih 83:90 nismo mogli. Škrljevo je ovom pobjedom osiguralo opsatnak u ligi, a Gorica u zadnjem kolu mora ići na pobjedu protiv Dinama.

Goricu je predvodio Jure Gunjina s 21 poenom i 4 skoka, a najbolje pomagače imao je u Karlu Uljareviću i Ivanu Baturu koji su postigli po 17 poena. Uljarević je tome pridodao 9 skokova i 7 asista, a Batur 5 skokova i 4 dodavanja. Ivan Nakić Vojnović zaustavio se na 12 poena.

Kod Škrljeva su se istaknuli Derryck Thornton s 20 poena i 7 asistencija te Luka Barišić s 18 poena i 4 skoka.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić: „Mislim da smo zakazali u 1. poluvremenu, pogotovo u 2. četvrtini kada smo igrali mlako i premekanu obranu. Primili smo 23 poena, a u bonus smo ušli u zadnjim sekundama te druge četvrtine. Tu su oni napravili razliku i prelomili. Mi smo se kasnije vratili, međutim u ovako suženoj rotaciji teško je držati koncentraciju 40 minuta. Ušli smo u neke početničke pogreške i promašivali zicere, a vjerojatno je tome razlog i umor. Unatoč porazu i dalje ovisimo sami o sebi. U zadnjem kolu igramo u gostima protiv Dinama i idemo po pobjedu. Ja vjerujem da možemo odigrati bolju i kvalitetniju utakmicu i pobjedom ostati u ligi.”

Karlo Uljarević: „Bila je jako teška utakmica. Mislim da nas je poraza koštala 2. četvrtina ove utakmice. U 2. poluvremenu smo se vratili, čak smo i poveli, ali oni su opet preokrenuli rezultat. Na kraju smo ih pokušali stići, ali nismo imali snage okrenuti utakmicu u našu korist. Čestitam Škrljevu, a nama je odlučujuće zadnje kolo. Idemo se tu utakmicu baciti na glavu pa što bude.”