Prijava

Vaša prijava

Porazom od Dinama opraštamo se od HT Premijer lige

[]

Gorica je dobila prve 3 četvrtine, ali ne i onu ključnu. Dinamo je u zadnjoj dionici preokrenuo rezulat i slavio 79:73

Bikovi su bolje otvorili susret i krajem 1. četvrtine preko Nakića došli do 6 poena prednosti (13:19). Međutim, Cvitanović je tricom u zadnjoj minuti prepolovio prednost i na mali odmor smo otišli s vodstvom od samo 3 poena (16:19).

U 2. četvrtini Goričani su nastavili u dobrom ritmu i preko Jelenkovića u 14. minuti došli smo do dvoznamenkaste prednosti (18:28). Ista je prednost bila i u 18. minuti nakon što je Batur iskoristio dobru asistenciju Porobića jer na semaforu je bilo optimističnih 25:35. Dinamu je ipak pripala završnica poluvremena i na veliki odmor smo otišli s 5 poena prednosti (31:36). Dojam je bio da smo prema prikazanoj igri trebali imati barem 10.

Početkom 2. poluvremena igrači Gorice rade dvije nesportske greške i domaćini koriste priliku da na kratko dođu do vodstva. Naime, poslije trice Garafolića na semaforu je bilo 42:40. Bikovi su se tada trgnuli i serijom 10:0 otišli na visokih +8 (42:50), a slična je razlika bila i na ulasku u zadnjih 10 minuta (46:53).

Na žalost, nismo izdržali. U zadnjoj četvrtini uvukla se neka nesigurnost u našu obranu. S druge strane Vručinić, Vučić i Garafolić su se razigrali i u 34. minuti Dinamo po 2. put na utakmici dolazi do vodstva (57:55). Gunjina je na kratko izjednačio, ali trica Garafolića za 60:57 kao da je najavila kraj. Kada je u 38. minuti Burrell zakucao za 68:61 ni vrijeme nam više nije bilo saveznik. Tricom Uljarevića 24 sekunde prije kraja došli smo na -3 (76:73), Dinamovci su se malo spetljali tijekom prevođenja lopte i bilo je par prilika da se dođe do posjeda i eventualno još jednog pokušaja za izjednačenje. Međutim, sreća danas nije bila naklonjena našim igračima, lopta je nekako stigla do Burrella i Dinamo zaključava utakmicu rezultatom 79:73.

Naši direktni konkurenti u borbi za opstanak, Alkar i Zabok, u isto vrijeme su upisali uvjerljive pobjede protiv Škrljeva i Bosca i to je značilo samo jedno: Gorica prvenstvo završava na posljednjem mjestu i seli u niži rang.

Vjerujemo na kratko i da ćemo od društva najboljih apstinirati samo jednu sezonu kao što je bilo i zadnji put, sada već daleke 2017. godine.

Goricu su večeras predvodili Ivan Batur s 15 poena i 7 skokova, Karlo Uljarević s 14 poena i 5 asistencija, Ivan Tvrtko Majić s 13 poena i 7 skokova te Jure Gunjina s 11 poena.

Kod Dinama se istaknuo Hrvoje Garafolić s 22 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Braslav Turić: „Što ću reći? Sram me je, nismo ostali u ligi. Loša utakmica s naše strane, dekoncentrirano smo napravili puno grešaka. Uslijedio je poraz i ispadamo iz lige

Ivan Nakić Vojnović: „Čestitam ekipi Dinama na pobjedi i želim im svu sreću u doigravanju protiv Zadra. Mi danas jednostavno nismo bili pravi. Mislim da je Dinamo pokazao više želje što u ovom trenutku i našoj situaciji ne bi trebalo biti tako. Želio bih zahvaliti svojim suigračima na jednoj napornoj sezoni. Nije išlo kako smo zamislili i eto…