Prijava

Vaša prijava

Miron Češkić: Pozivam sve ljubitelje košarke da nas podrže u novoj sezoni!

[]

Miron Češkić već par mjeseci obavlja zahtjevnu funkciju tajnika KK Gorica. Riječ je o velikom košarkaškom entuzijastu pa mu niti jedan posao ne pada teško, a tih sitnih i krupnih poslova zahvaljujući kojima klub funkcionira ima „mali milijun”. Mironov zadatak je svakodnevno podmazivanje jednog složenog mehanizma kakav je veliki sportski kolektiv poput KK Gorica kako bi sve kockice bile na svom mjestu, a klub mogao funkcionirati. Ljubav prema kraljici igara s loptom njeguje od malih nogu pa mu niti jedan posao ne pada teško:

Košarkom sam se počeo baviti s 8 godina u KK Đakovu. Ljubav prema košarci na mene je prenio veliki košarkaški entuzijast, moj trener, a kasnije i mentor Marko Vuić. Već sa 15 godina znao sam u kojem smjeru želim ići tako da je upis Kineziološkog fakulteta bio moj prvi i jedini izbor nakon završetka srednje škole. Uz studij kineziologije istovremeno sam igrao i radio kao trener. Bilo je poprilično teško uskladiti sve obaveze, ali gdje ima volje, ima i načina. Kroz trenerski rad prošao sam sve kategorije – od škole košarke do vođenja seniorske ekipe. Na tom putu bitno je imati dobre mentore koji te kao mladog trenera usmjeravaju i oblikuju. Za mene kao osobu i trenera, najveće postignuće je kada uspijem na mladog sportaša prenijeti dio svog znanja i ljubavi prema košarci.”

Do suradnje s klubom došlo je zahvaljujući predsjedniku Dušku Radoviću:

Po završetku prošle natjecateljske sezone predsjednik Duško Radović pozvao me na sastanak. Razgovarali smo o protekloj sezoni te planovima za budućnost KK Gorica. Nakon par dana obavio sam razgovor s Upravnim odborom, prezentirao svoj dosadašnji rad i razmišljanja u vezi budućnosti kluba. Svidio mi se ozbiljan i profesionalan pristup prema radu unutar kluba i dogovor je brzo postignut. Ovim putem želim se zahvaliti na povjerenju i prilici koju su mi pružili.”

Opseg poslova je od kancelarijskih pa do onih na parketu:

Trenutno obavljam brojne administrativne poslove, ali pomažem i treneru Nikoliću u radu s prvom ekipom. S obzirom na ispadanje iz HT Premijer lige i odlaske nekolicine igrača, cilj je posložiti se što prije, uigrati se i stvoriti dobru kemiju u ekipi.”

Na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke u Velikoj Gorici KK Gorica i KK Velgor udružili su snage, a to je bio glavni preduvjet razvoju mladih igrača i dugoročnoj stabilnosti kluba:

Kako su trener Nikolić , sportski direktor Mašina i predsjednik Radović već rekli, ove sezone cilj nam je stabilizacija kluba. Naglasak će biti na rad s mladim igračima koji bi trebali kroz godinu, dvije postati nositelji seniorske ekipe. Potencijala ima, potrebno ga je ostvariti kroz mukotrpan rad i puno odricanja. KK Velgor i KK Gorica postigli su sporazum o suradnji, a Hani Istanbuli postao je koordinator mlađih dobnih kategorija. Na taj način, proširili smo bazu mlađih igrača, djeci omogućili bolje uvjete treniranja i kvalitetan rad.”

Novi tajnik na kraju je poručio:

Vrijeme je za novi početak!

Okrećemo novu stranicu kako sa seniorskom ekipom tako i sa svim mlađim uzrastima.

Pozivam sve ljubitelje košarke da nas podrže u novoj sezoni!”