Prijava

Vaša prijava

Hani Istanbuli: “Dat ćemo svoj maksimum da se podigne kvaliteta u svim dobnim kategorijama”

[]

Kada se spomene velikogorička košarka neizostavno je  ime Hanija Istanbulija koji već generacijama odgaja mlade naraštaje goričkih košarkaša. Svojim radom u KK Gorici i KK Velgoru kojeg je osnivač, mnoge mlade ljude zarazio je kraljicom igara s loptom – košarkom. Uz njega vežemo i neke od najvećih uspjeha mlađih selekcija KK Gorica: 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U14 (2015. god.), 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U12 (2013. god.), 9. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U14 (2016. god.). Njegov rad bio je prepoznat i u savezu pa je svojedobno bio trener hrvatske reprezentacije U-14, U-15 i U-16.

Nedavnim povezivanjem KK Gorica i KK Velgor u cilju poboljšanja uvjeta svih mlađih kategorija Hani Istanbuli postavljen je na mjesto koordinatora omladinskog pogona. Glavnu riječ ponovo je imao predsjednik Duško Radović zahvaljujući čijoj inicijativi je suradnja i obnovljena, a Hani postavljen na jednu od najodgovornijih pozicija u klubu:

Na kraju prošle sezone dobio sam poziv od nove uprave KK Gorica na čelu s Duškom Radovićem gdje smo razgovarali o svim mlađedobnim kategorijama. Imao sam priliku prezentirati svoj plan i program rada i vrlo brzo smo se dogovorili oko najvažnijih pitanja. Dobio sam zeleno svjetlo da krenem slagati kompletan omladinski pogon i hvala im na ukazanoj prilici. Za mene je ovo velika odgovornost i dat ću sve od sebe da to povjerenje opravdam.”

Hani je povjerenje dobio zahvaljujući ustrajnom radu kroz sve dobne kategorije i selekcije pa je odlično upoznat sa strukturom i svim finesama jednog ozbiljnog omladinskog pogona:

U 18-godišnjoj karijeri prošao sam sve dobne kategorije, od škole košarke, preko svih mlađih kategorija pa sve do seniorskog programa. U njemu sam participirao upravo u godini kada smo ušli u Premijer ligu gdje sam asistirao Zvonimiru Kovačeviću kao glavnom treneru. Kasnije sam bio pomoćnik i Josipu Sesaru, jednom od najuspješnijih goričkih trenera, a danas izborniku reprezentacije Hrvatske. Kao bitan faktor bavljenja trenerskim poslom izdvojio bih mentore koji su mi bili glavna podrška u profesionalnom razvoju. To su Dražen Orešković koji me je i doveo u Goricu te mi pružio priliku da postanem ono što sam danas i Silvije Jenkač Jenki. Naime, nakon odlaska Oreškovića na njegovo mjesto je došao pokojni Jenki i ne samo što mi je bio mentor nego je bio poput drugog oca. Bez njegove podrške sigurno se ne bih profesionalno bavio trenerskim poslom. Uz njega sam dobio apsolutnu podršku te svo znanje koje je prenio na mene i na tome ću mu biti zahvalan cijeli život.”

Hani je ukratko objasnio na koji način će funkcionirati omladinski pogon u sinergiji Velgora i Gorice:

U suradnji koja je posložena na vrlo jednostavan način glavna želja nam je bila da osiguramo što bolje uvjete rada, povećamo broj kvalitetnih trenera i naravno bolju i kvalitetniju selekciju u svakoj grupaciji. Velgor će biti škola košarke do 13 godina koja će animirati i privlačiti što veći broj djece u košarku. Provodit će natjecanja mini lige za najmlađe i program rada za U-12 i U-13 selekciju koju je uprava KK Gorica prihvatila prije početka sezone. Nakon što dječaci završe sa školom košarke nastavljaju svoj put u predkadetima, kadetima i juniorima KK Gorica koja je nositelj kvalitete u gradu.”

S obzirom na povećan broj djece zbog povezivanja Velgora i Gorice nije bilo lako složiti trenersku križaljku, ali i to je uspješno apsolvirano:

Što se tiče trenera u ovoj sezoni, imat ćemo dvije škole košarke zavisno od mjesta stanovanja u kojima će treneri biti Ida Jenkač i Danijel Jukić.

U12 i U13 selekcije (2011/2012 godište) ću voditi ja

-Predkadete će voditi trenerica Michaela Rudež i zanimljivo u ovom godištu (2009. i 2010.) imamo 40-tak dječaka i morali smo ih razdvojiti tako da imamo dvije ekipe predkadeta, a svaka ekipa će igrati svoje natjecanje.

Trener kadeta (2007./2008. godište) će biti Draško Sadžak, a kadeti nam prvi kreću s natjecanjem. Sljedeći vikend kreću kvalifikacije za 1. ligu i vjerujemo da bi se mogli ugurati u društvo najboljih.

Trener juniora (2005./2006. godište) će biti Nikola Piacun i njih isto tako čekaju kvalifikacije za 1. ligu. Isto kao i kod kadeta vjerujemo da imamo kvalitetu za biti u društvu najboljih.”

Frane Miloloža jedan je od pripadnika zlatne generacije koja je u mlađim kategorijama pobjeđivala vršnjake iz Cibone, Cedevite i Zagreba, a sada će biti jedna od udarnih igli trenera Nikolića u seniorskoj ekipi. Međutim, uskoro možemo očekivati da će mu se pridružiti i još neki mladići:

Što se tiče naših juniora siguran sam da ćemo neke od njih gledati već i ove sezone u seniorskom dresu što je i jasna želja uprave kluba na čelu sa Duškom. Imamo kvalitetnih momaka koji moraju nastaviti raditi, biti uporni, a prilika će sigurno biti. Također i u ostalim dobnim kategorijama imamo velikog potencijala i ukoliko nastave predano s radom i treninzima kroz koju godinu možemo očekivati i njih.”

Za kraj je Hani još poručio:

Mojim trenerima želim puno dobrih treninga i utakmica ove sezone. U njihovo ime mogu reći da ćemo dati maksimum da se kvaliteta svih mlađedobnih kategorija digne na još veći level.”