Prijava

Vaša prijava

[]

Nikolić startao pobjedom

Košarkaši Gorice odigrali su prvu službenu utakmicu u novoj natjecateljskoj sezoni. U Kupu Krešimira Ćosića, Goričani su gostovali u Krapini te pobijedili istoimenog domaćina rezultatom 55:98 (13:26, 13:21, 12:25, 17:26).

Bikovi nisu dozvolili da utakmica bude neizvjesna niti u jednom trenutku te su od samog početka agresivnom obranom i učinkovitim napadom gradili pozitivan rezultat. Moglo bi se reći da je ova utakmica poslužila kao dobra provjera svega što se radilo u proteklih mjesec dana od početka priprema.

Čestitam igračima na pristupu utakmici, želji i energiji koju su iskazali tijekom svih 40 minuta. Kvalitetna obrana na lopti davala nam je sigurnost u zatvaranju prilaza košu i mirnoću u napadu čemu svjedoči 15 ubačenih šuteva za tri poena“, navodi trener Gorice Neven Nikolić.

Intenzitet igre nije opadao niti nakon što je trener Nikolić uključio igrače s klupe pa je samim time zadovoljstvo za Goričane još i veće. Uz kvalitetne Mašića, Porobića i Gunjinu, utakmicu su obilježili i mladi igrači Gorice pa je tako Frano Miloloža prednjačio u kvalitetnoj obrani, a junior Nino Kotrulja u preciznosti i brzini.

Ekipa je pokazala zavidnu razinu suradnje u igri u napadu što nas veseli s obzirom na fazu priprema u kojoj se trenutno nalazimo. Uz visok intenzitet istakao bih nesebičnost svih igrača što nam daje dodatni impuls u daljnjem radu.“

U sastavu je bilo četiri juniora Gorice: Kotrulja, Stojanov, Ninić, Ružić te je uz domaće mlade snage Pericu i Miloložu, jasno naznačen smjer rada u KK Gorica gdje će se značajan dio vremena posvetiti radu s mlađim dobnim kategorijama, a oni koji u kontinuitetu budu iskazivali ambiciju i potencijal, sigurno će dobiti priliku igrati i u prvom sastavu.

U skladu s tim trener Nikolić ističe: „Unatoč razlici u kvaliteti i visokom rezultatu, događale su se pogreške koje su plod neiskustva mlađih igrača i neuigranosti ekipe. U narednom razdoblju čekaju nas zanimljive utakmice, a na treninzima ćemo pokušati ispraviti pogreške kako bi čim spremniji dočekali službeni početak lige.“

U narednim utakmicama očekuje se i sudjelovanje Kristijana Šutala te Martina Klepe čime ekipa Gorice jasno ističe ambicije kluba u narednom vremenskom razdoblju a to je razvoj mladih igrača uz kvalitetne iskusnije pojedince.

Krapina: Babić, Hršak 2, Petek 14, Mlinarić 8, Đurkan 6, Markočić 6, Ranogajec, Borovčak 4, Sopek, Čižmek 3, Zadro 9, Elčić 3. Trener: M.Golub

Gorica: L.Došen 2, Ružić 2, Kotrulja 10, Perica 8, Mašić 8, Oštrić, F.Došen 8, Ninić 5, Porobić 23, Stojanov 4, Miloloža 6, Gunjina 14. Trener: N.Nikolić