Prijava

Vaša prijava

Gorica riješila Crikvenicu već u 1. poluvremenu

[]

U četvrtom kolu 1. muške lige Gorica je danas u Gradskoj sportskoj dvorani uvjerljivo nadigrala ekipu Crikvenice rezltatom 83:66. Sve je bilo gotovo već u 1. poluvremenu koje su Bikovi okončali s rezultatom 48:16.

Gosti su na početku utakmice preko Tomasa poveli 2:4, ali kako će do kraja četvrtine postići još samo 3 poena bilo im je to jedino vodstvo na utakmici. Bikovi su polaganjem Milolože već u 6. minuti otišli na +10 (14:4), a Porobić je zatvorio 1. dionicu za +18 (25:7). Igrači Mirona Češkića još žešće su krenuli u drugu četvrtinu, Klepo podiže na +20 (27:7) u 11. minuti, a Fran Došen na +30 (42:12) u 16. minuti. Najveća razlika (+34) bila je u 20. minuti poslije ubačaja Oštrića za 48:14, a poluvrijeme je zatvorio Zorić za smanjenje na 48:16.

Poslije velikog odmora i gosti počinju pogađati otvorene šuteve, a Bikovi nastavljaju s atraktivnom igrom u napadu pa se prednost stalno vrtila oko 30 poena. Četvrtinu je tricom zatvorio Šulentić pa su se gosti nakon dugo vremena spustili ispod -30 (70:43). U zadnjoj dionici Bikovi su igrali duge napade i cijedili sat pa su gosti uspjeli kozmetički popraviti rezultat na konačnih 83:66.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Vito Porobić s 25 poena. Njemu uz bok bio je Kristijan Šutalo s 13 poena, 12 skokova i 5 asistencija, a mladi Nino Kotrulja se zaustavio na 12 poena.

Kod gostiju iz Crikvenice istaknuli su se Marko Šulentić s 21 poenom i 6 skokova, Zdeslav Zorić sa 16 poena i 6 skokova te Gabriel Beppo Tomas s 14 poena.

Miron Češkić, trener Gorice: »Dobro smo ušli u susret i napravili smo veliku razliku već u prvoj četvrtini. Do poluvremena je ta razlika samo rasla pa su svi igrači dobili priliku da pokažu svoje mogućnosti. Čestitam momcima na uvjerljivoj pobjedi kao i protivniku na korektnoj igri.«

Vito Porobić, igrač utakmice: «Bila je ovo druga pobjeda za nas u nizu i možemo biti posve zadovoljni s utakmicom. Nametnuli smo od početka svoj ritam i otišli na poluvrijeme s velikom razlikom. Drugo poluvrijeme se Crikvenica malo vratila u utakmicu, ali uspjeli smo iskontrolirati rezultat a svi igrači su dobili priliku. Čestitam svojim dečkima kao i protivnicima na fer i korektnoj igri. Mi se okrećemo teškom gostovanju u Osijeku i naporno ćemo trenirati ovaj tjedan za što bolji rezultat.«