Prijava

Vaša prijava

Gorica pobjedom u produžetku uzvratila Zagrebu

[]

U 15. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Trnskom s rezultatom 81:83 svladala ekipu Zagreba u vrlo napetom produžetku. Bikovi su cijelu utakmicu strpljivo gradili prednost, a zatim u zadnjoj četvrtini umalo od gotovog napravili veresiju. Srećom, u dodatnih 5 minuta Goričani su zbili redove i revanširali se Zagrebu za jedini domaći poraz.

Prva četvrtina protekla je s nekoliko promjena u vodstvu, ali je finiš pripao Bikovima koji su tricom Klepe otišli na mali odmor s 5 poena prednosti (20:25). U 12. minuti Porobić je pogodio oba bacanja za odlazak na dvoznamenkastu prednost (20:30), a u 16. minuti Gunjina je pogodio tricu za visokih +13 (25:38). Međutim, finiš ove dionice pripao je Zagrebašima i Galić je tricom zatvorio poluvrijeme za 37:43.

Poslije velikog odmora momčad Mirona Češkića energetski se nametnula i u 26. minuti Porobić je stavio tricu za +14 (44:58), a četvrtinu je zatvorio F. Došen polaganjem za 51:64. Najveću prednost imali smo početkom zadnje čevtrtine nakon što je Oštrić pogodio za +16 (51:67) i sve je izgledalo idilično. Međutim, Bikovi su tada počeli igrati duge napade koji nisu završavali realizacijom i domaćini su se serijom 12-0 vratili u utakmicu. Porobić je tricom na kratko prekinuo post koji je trajao punih 7 minuta za još uvijek ugodnih 63:70, ali tricama Jeleneka i Kature domaćin je u zadnjoj minuti došao čak i do vodstva (73:72). Šutalo je jednim slobodnim bacanjem izjednačio na 73:73, a zatim su obje ekipe propustile po jedan napad za pobjedu i moralo se u produžetak. Srećom, Goričani su pokazali od kakvog su materiala i poenima Gunjine i Klepe otišli na 5 poena razlike (76:81). U zadnjoj minuti pri rezultatu 81:83 nismo iskoristili napad za pobjedu, ali niti Zagrebaši u dva zadnja pokušaja za izjednačenje nisu bili precizni pa je drama u Trnskom ipak završila u našu korist.

Ovom pobjedom uzvratili smo Zagrebu za poraz u Gorici i ujedno smo ga »ulovili« na 3. mjestu koje sada dijelimo s omjerom 10-5.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 22 poena i 4 skoka. Njemu uz bok bili su Martin Klepo s 21 poenom i 8 asistencija te Vito Porobić koji je u pobjedu ugradio 19 poena.

Kod Zagreba su se istaknuli Roko Galić s 21 poenom, Luka Katura s 20 i Kristijan Joksimović s 18 ubačaja.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Čestitam mojim dečkima na pobjedi, a KK Zagrebu na odličnoj utakmici. Odigrali smo odlične tri četvrtine i u zadnju smo ušli preopušteno, kao da je utakmica gotova. Zagreb je iskoristio priliku i sa -16 došao u izjednačenu završnicu u kojoj su pogodili teške šuteve i izborili produžetak.
U produžetku smo skupili snage i uz malo sreće došli do pobjede. Sada se okrećemo novom kolu koje dolazi već u subotu protiv ekipe Jazina Arbanasi.«

Jure Gunjina, igrač utakmice: »Bila je ovo teška i još jednom fizički zahtjevna utakmica. Imali smo kontrolu praktički cijelu utkamicu i u 4. četvrtini desio nam se blackout. Zagreb je pogodio neke dosta teške šuteve i uspio se skroz vratiti utakmicu. Mogu samo čestitati treneru i svojoj momčadi na karakteru i ustrajnosti. Naime, na kraju se pokazalo da smo mi htjeli više tu pobjedu i zasluženo nakon produžetka uzeli smo bitna 2 boda. Idemo to sad potvrditi u subotu protiv Jazina sa još jednom pobjedom i zaključiti ovaj teški tjedan na najbolji mogući način.«

Bikovi su sada vezali 3 pobjede u nizu i u subotu od 16:30 dočekujemo ekipu Jazine Arbanasi, a pobjedom bismo potvrdili ove važne bodove s teškog gostovanja.

 
x