Prijava

Vaša prijava

Juniori izbačeni iz 1. lige

[]

Odlukom Povjerenika muške juniorske lige HRLC – 1. liga, juniori Gorice isključuju se iz natjecanja i sljedeće sezone ispadaju u 3. ligu. Također, trener Filip Tanta kažnjen je zabranom obnašanja trenerske dužnosti u trajanju od godinu dana.


Posljedica je ovo događaja od 13. veljače kada se u OŠ Novo Čiče igrala utakmica 1. juniorske lige između Gorice i Cedevite Junior. U 6. minuti naš trener je nezadovoljan jednom odlukom suca zaradio tehničku grešku zbog prigovora, a kako se rasprava nastavila uskoro je uslijedila i isključujuća tehnička. Kako je trener nakon toga naredio igračima da napuste teren utakmica je prekinuta i naknadno registrirana rezultatom 20:0 za Cedevitu Junior.

Međutim, članak 42 Propozicija natjecanja KSZ-a i članak 58 Pravilnika o natjecanju HKS-a navode da se u takvoj situaciji ekipa isključuje iz natjecanja.

Odluka je prvostupanjska i postoji mogućnost žalbe o kojoj će zatim odlučivati Upravni odbor natjecanja.

Nadajmo se povoljnom rješenju žalbe jer ova se mlada generacija naših košarkaša mukotrpno probijala desetak godina trenirajući kroz škole košarke i selekcije Velgora i Gorice da bi jednog dana napokon dohvatila prvu ligu. Uvijek su mladi Bikovi bili fer i korektni prema suparnicima i prema sucima i upitno je kakav efekt se postiže kažnjavanjem za greške drugih.

U svakom slučaju do ovoga nije trebalo niti doći, a odgovorni bi morali snositi sankcije.