Prijava

Vaša prijava

Bikovima bodovi iz Kaštela

[]

U 21. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Kaštelima nadigrala ekipu Ribola Kaštela rezultatom 61:67. Ekipe su se desetak puta izmijenjivale u vodstvu sve do 30. minute kada Gorica odlazi na +9 i više ne ispušta prednost do kraja utakmice.

Prva četvrtina imala je neobičan tijek jer su obje ekipe igrale na refule. Gorica je u 3. minuti preko Gunjine povela 8:2 da bi domaćini uzvratili serijom 14:1 i pobjegli na 16:9. Bikovi su se tada pribrali i tricom Klepe u 9. minuti bili smo na -1 (16:15). Četvrtinu je košem za domaće zatvorio iskusni Kedžo i na mali odmor otišlo se s rezultatom 18:15.

Mini serijom 4:0 Kaštelani su opet otišli na +7 (22:15), ali Došen je uzvratio tricom i započeo seriju Bikova 13:0 pa su se u 15. minuti Goričani vratili na +6 (22:28). No, niti ovo vodstvo nije drugo trajalo jer domaćini novom mini serijom od 7:0 opet preokreću rezultat (29:28). Tek tada je uspostavljena ravnoteža na terenu, a za minimalno vodstvo Gorice na poluvremenu pobrinuo se Šutalo poenima za 31:32.

Isti igrač poenima je otvorio i drugo poluvrijeme, a ekipe su se par puta izmijenile u vodstvu sve do 25. minute i vodstva domaćih 40:38. Tada momčad Mirona Češkića ubacuje u brzinu više i serijom 10:0 odlazimo na +8 (40:48). Četvrtinu je tricom zatvorio Mašić za najveće vodstvo jedne ekipe na utakmici (44:53). Iako jednoznamenkasta pokazat će se da je ova prednost bila nedostižna za Kaštelane. Najviše su se približili u 35. minuti poslije trice Delaša za 57:59, ali Bikovi su znalački čuvali prednost. Ključnom se pokazala trica Klepe 80 sekundi prije kraja za +8 (59:67) jer do kraja je još samo Vidović poentirao za konačnih 61:67.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Kristijan Šutalo s učinkom od 23 koša, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Martin Klepo nadodao je 13 poena i 4 asista, a Jure Gunjina 11 poena i 6 skokova. Listu dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Vito Porobić s 10 poena, 7 skokova i 3 asista.

Kod Ribole su se istaknuli Mario Krešić sa 16 poena i Ante Delaš s 15 poena i 11 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu s malim brojem poena. U prvom dijelu utakmice imali smo problem sa skokom u obrani i ekipa Ribole nam je iz drugog ili trećeg napada postizala poene. U drugom dijelu popravili smo skok i smanjili pogreške u napadu. Ozljeda Jure Gunjine nam je dodatno skratila rotaciju, ali unatoč tome uspjeli smo doći do vrijedne pobjede. Čestitam mojim dečkima na trudu i zalaganju, a ekipi Ribole čestitam na odličnoj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva.«

Kristijan Šutalo, igrač utakmice: »Čestitam treneru i suigračima na pobjedi. Uspjeli smo uzeti dva boda na jako teškom gostovanju u Kaštelima. Iznimno teška i tvrda utakmica gdje smo na poluvremenu protivniku dopustili previše skokova u napadu i imali smo previše izgubljenih lopti. Trener nas je uvjerio da ako se popravimo u ta dva segmenta igre, odvući ćemo utakmicu u našu korist i unatoč ozljedi Gunjine uspjeli smo s osmjehom na licu izaći s terena. Čestitke Kaštelima na dobrom otporu i sretno im u borbi za playoff a mi se okrećemo utakmici sa Stojom da im uzvratimo za poraz u Puli.«

Bikovi su s  omjerom 15-6 i dalje na 3. mjestu prvenstvene tablice  i sve smo bliže da do kraja prvenstva budemo u prva 4 koji ulaze u doigravanje!