Prijava

Vaša prijava

Gorica tek završnici slomila Stoju

[]

U 22. kolu 1. muške lige Goričani su danas ugostili ekipu pulske Stoje i unatoč tome što su cijelo vrijeme vodili do pobjede su došli tek u zadnje dvije minute za konačnih 85:77

Utakmicu je tricom otvorio Miloloža, a isti igrač je u 5. minuti postigao još jednu tricu za odlazak Gorice na dvoznamenkastu razliku (12:2). Tada su se na terenu pojavili i Puležani pa je uspostavljena ravnoteža na terenu, a četvrtinu je zatvorio Gunjina za +11 (26:15).

Poslije malog odmora igrači Stoje postavili su se agresivnije i u 16. minuti preko Hortmana stigli su na samo -4 (39:35). U finišu dionice napokon su proigrali i Bikovi pa su ipak podigli razliku na +9 (46:37). Ipak, poluvrijeme je tricom s 10 metara zatvorio Gustovarac za smanjenje na 46:40.

Drugo poluvrijeme otvorio je Šutalo, a Gunjina se nadovezao tricom pa je Gorica opet bila na +11 (51:40). Međutim, Bikovi nisu imali recept za Hortmana koji tricom u 25. minuti vraća utakmicu unutar jednog posjeda (51:48). K tome je u zadnjem napadu Maljić ulovio napadački skok i poentirao za 57:56 što je nagovještavalo neizvjesnu zadnju četvrtinu.

Tako je i bilo, Goričani nikako nisu uspijevali slomiti borbene goste i Gustovarac je u 37. minuti vratio stvari na početak jer na semaforu je stajalo 72:72. Međutim, tricom je uzvratio Klepo, a tricom Frana Došena Bikovi su dovršili seriju 8:0 za 80:72. Pobjeda je tek tada bila trasirana, a konačnih 85:77 postavio je Porobić pogodivši oba slobodna bacanja.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s double-double učinkom od 27 poena, 10 skokova i 4 asista. Double-double je ostvario i Kristijan Šutalo koji je u pobjedu ugradio 18 poena, 14 skokova i 3 asistencije, a Vito Porobić se zaustavio na 11 poena, 5 skokova i 5 asustencija.

Kod Stoje su se istaknuli Christopher Hortman s 30 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Filip Gustovarac s 19 poena i 5 skokova te Matija Maljić s 11 poena i 12 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Gorica je na ovaj način vezala treću uzastopnu pobjedu i sada nas još milimetri dijele da i teoretski osiguramo nastup u doigravanju. Pred trenerom Mironom Češkićem i njegovim trupama sada je  tjedan dana priprema i napornog rada za utakmicu protiv Samobora koja se igra sljedećeg vikenda jer i njima moramo uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva.

Miron Češkić, trener Gorice: »Znali smo da će biti teška utakmica jer se Stoja bori za opstanak u ligi. Odigrali smo ne baš dobru utakmicu, ali unatoč tome, nekako smo izvukli pobjedu i čestitam mojim dečkima na tome. Loše smo reagirali na njihovu zonu i promašili smo puno otvorenih šuteva izvana kao i zicera pod košem. Ekipi Stoje želim sreću u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo novom kolu i utakmici sa Samoborom.«

Jure Gunjina, igrač utakmice: »Teže od očekivanog smo došli do nova 2 boda. Međutim ovakve utakmice gdje se bodovi “unaprijed” upisuju najteže su za igrati. Na kraju smo zasluženo pobijedili i čestitam treneru i momcima na novoj pobjedi, a Stoji želim sreću u borbi za ostanak u ligi. Mi se okrećemo Samoboru i novoj prilici za potvrdu ulaska u Playoff.«