Prijava

Vaša prijava

Gorica imala +19, Samobor je imao Simona

[]

U 23. kolu 1. muške lige Gorica je danas ugostila ekipu Samobora i u neizvjesnoj utakmici gosti su izvojevali pobjedu 80:85.

Samoborci su zahvaljujući Lukačiću otvorili susret serijom 6:0, ali Miloloža je uzvratio tricom i Goričani su polako preuzeli kontrolu na parketu. U 5. minuti Gunjina je tricom doveo Bikove u vodstvo (12:10), a četvrtinu je zatvorio Klepo za okruglih +10 (26:16). Isti igrač otvorio je i drugu dionicu, a u 14. minuti Gunjina podiže razliku na visokih +19 (40:21). Simon je uzvratio tricom i Samoborci su do velikog odmora ipak smanjili na podnošljivih 14 razlike (45:31).

Drugo poluvrijeme polaganjem je otvorio Gunjina, ali gosti su agresivnom obranom zaustavili protok lopte Bikova i u 24. minuti preko Majića smanjili su na samo -7 (51:44). Tricom je uzvrati Došen i razlike se dalje kretala između 6 i 10 poena sve dok Majić nije tricom zatvorio četvrtinu za 64:59.

Zadnju dionicu tricom je otvorio Simon, a isti igrač je u 35. minuti stvari vratio na početak jer na semaforu je stajalo 73:73. Na Simona se s 4 poena nadovezao Mandalinić i Samobor je nakon dugo vremena ponovo bio u vodstvu (73:77). Točno na isteku 38. minute Gunjina je tricom poravnao na 80:80 i odluka o pobjedniku pala je u samom finišu. A finiš je pripao gostima jer Goričani u zadnje dvije minute nisu više ubilježili niti poen pa s konačnih 80:85 bodovi odlaze put Samobora.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 24 poena, 9 skokova i 5 asista. Solidan je bio i Fran Došen sa 16 poena i 5 skokova, a Vito Porobić se zaustavio na 12 poena.

Samoborce je predvodio Krunoslav Simon kojem je jedan skok nedostajao do još jednog triple-double učinka, u pobjedu je ugradio 17 poena, 9 skokova i 11 asistencije. Njemu uz bok bio je Karlo Lukačić s 20 poena i 4 skoka te Mislav Majić sa 17 poena i 6 skokova i Lovro Mandalinić sa 16 poena i 7 skokova.

Miron Češkić, trener Gorice: »Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i napravili prednost od 14 razlike. U treću četvrtinu ušli smo preopušteno, napravili smo 4 nepotrebna faula i nakon minute igre smo bili u bonusu. Lopta je loše išla u napadu, upali smo u njihov ritam, jednostavno smo stali sa igrom. Razlika se polako smanjivala i na kraju je Samobor preokrenuo utakmicu i zasluženo slavio.
Čestitam ekipi Samobora na pobjedi, a mi se okrećemo utakmici s Omišem.«

Fran Došen, igrač Gorice: »Odlično smo ušli u susret, držali smo se plana igre koji smo pripremali kroz čitav tjedan na treninzima. U drugo poluvrijeme krenuli smo s četiri uzastopna prekršaja u prvih minutu i pol što je utjecalo na agresivnost obrane u ostatku četvrtine koju su Samoborci iskoristili. No nema vremena za žaljenje, to nam je tek druga izgubljena utakmica na domaćem terenu ove sezone i znam da ćemo s podignutim glavama nastaviti borbu za Playoff. Na poslijetku bih se htio zahvaliti navijačima sto su nas došli podržati.«