Prijava

Vaša prijava

Bikovi do važnih bodova u Omišu

[]

U 24. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Omišu izvojevala vrlo važnu pobjedu u borbi za Playoff svladavši domaću momčad rezultatom 75:82. Bikovi su polako i strpljivo gradili prednost i na kraju rutinski priveli utakmicu kraju.

U prvoj četvrtini niti jedna se ekipa nije uspijevala nametnuti na parketu pa se vodila izjednačena borba uz nekoliko promjena u vodstvu. Na kraju je Perica odveo Bikove na do tada najvećih +4 (26:30), ali je Rašetina uzvratio tricom pa se na mali odmor otišlo s rezultatom 29:30. Slično je bilo i u 2. četvrtini, a Klepo nas je u 15. minti odveo na 5 poena prednosti (35:40). Domaćini nam nisu dopuštali veći rezultatski odmak pa je poluvrijeme zatvorio Oštrić za 41:46.

Poslije velikog odmora Bikovi su pokušavali slomiti Omišane, ali nije išlo lako. U 25. minuti Gunjina je poentirao za +7 (49:56), a Lovro Došen stavio je tricu u 30. minuti za +8 (59:67). Međutim, četvrtinu je za domaće zatvorio Stojanović polaganjem u zadnjoj sekundi za 61:67.

U 32. minuti Gunjina nas napokon dovodi do dvoznamenkaste prednosti (61:71), a istu prednost potvrdio je Porobić u 37. minuti košem i dodatnim bacanjem za 68:78. Do kraja utakmice Omišani nisu više uspijevali zaprijetiti samo je Stojanović uspio smanjiti za konačnih 75:82.

Bila je ovo izuzetno bitna pobjeda za momčad pod dirigentskom palicom Mirona Češkića koja nas s omjerom 17-7 ostavlja na 3. poziciji i omogućuje da u zadnja dva kola sami odlučujemo o svojoj sudbini.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 26 poena, 7 skokova i 4 asista. Solidan je bio i Vito Porobić s 19 poena i 5 skokova, a Martin Klepo se zaustavio na 11 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

Omišane je predvodio Luka Petrašić s 26 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Njemu uz bok bio je Igor Stojanović s 25 poena i 3 skoka.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Vrlo važna pobjeda za nas jer napravili smo korak bliže Final Fouru. Šutalo je rano ušao u problem s faulovima, a nedovoljno zaliječeni kapetan Ante Mašić nije mogao igrati. Priliku je tako dobio mladi Stipe Perica i vrlo ju je dobro iskoristio. Svi igrači dali su svoj doprinos na terenu, igrali smo kao ekipa, navijali jedni za druge i na taj dio sam najponosniji. Čestitam mojim dečkima na pobjedi, a ekipi Omiša želim sreću u nastavku prvenstva.«

Jure Gunjina, igrač utakmice: »Mogu reći da je ovo bila izuzetno bitna pobjeda za nas. Znali smo da će biti fizički zahtjevna utakmica jer Omiš igra vrlo čvrsto i na rubu faula. Uspjeli smo se prilagoditi i odgovoriti jednakom agresivnošću i to je na kraju bilo ključno. Čestitam treneru i dečkima na izuzetnoj borbenosti, volji i htijenju, a posebne pohvale mladim dečkima koji su s klupe ušli spremni i pokazali da se na njih može računati.«