Prijava

Vaša prijava

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner

[]

U 25. kolu 1. muške lige Gorica je danas rezultatom 71:75 poražena od lidera prvenstva, ekipe Kvarnera. U izjednačenoj utakmici u kojoj se vodstvo mijenjalo nekoliko puta, a niti jedna ekipa nije mogla do dvoznamenkaste prednosti Riječani su pokazali više koncentracije u samoj završnici.

Prvih 5 minuta utakmice vodila se izjednačena borba, a nakon trice Milolože rezultat je bio 8:9. Uslijedila je bolja igra gostiju i Čakarun je završio seriju 7:0 pa je na semaforu stajala dupla razlika u korist Kvarnera (8:16). Četvrtinu je ipak zatvorio Perica s tri slobodna bacanja za Goricu pa se na mali odmor otišlo s rezultatom 16:20.

Slično je bilo i u 2. četvrtini, Gorica je priprijetila i tricom Došena u 14. minuti stigla je na -2 (23:25). Gosti su pak najveću prednost imali u 18. minuti nakon floatera Štembergera za 32:40, ali poluvrijeme je zatvorio Šutalo polaganjem za smanjenje razlike na 39:42.

Poslije velikog odmora Bikovi su zaigrali agresivnije i Gunjina je tricom u 22. minuti nakon dugo vremena vratio Goricu u vodstvo (44:42). Seriju Gorice s nekoliko poena je nastavio Klepo i domaći košarkarši su otišli na +5 (47:42). Odmah je na drugoj strani tricom uzvratio Jelenković, a u 27. minuti tricom Vujasninovića gosti su preokrenuli rezultat na 52:54. Do kraja četvrtine vodstvo se još preokretalo, a dionicu je zatvorio Lisica za Kvarnerovih +4 (57:61).

Poslije zadnjeg odmora Kvarner je zamalo prelomio utakmicu jer u 33. minuti Đugum je polaganjem vratio Kvarner na +8 kao najveće vodstvo za bilo koju ekipu na utakmici. Međutim, Bikovi se nisu predavali, pomalo su grickali prednost i Porobić je u 39. minuti vratio potpunu neizvjesnost u utakmicu jer na semaforu je stajalo 68:69. Lisica je tada postigao ključnu tricu za 68:72, a 17 sekundi prije kraja i jedno slobodno bacanje za 68:73. Kada se činilo da je sve gotovo Oštrić je uzvratio brzom tricom za 71:73 i na 8 sekundi prije kraja poslao Štembergera na liniju slobodnih bacanja. Ovaj prekaljeni košarkaški borac koji i u petom desetljeću života igra na visokom nivou stavio je oba bacanja i dileme o pobjedniku više nije bilo. Konačnih 71:75 značilo je da bodovi odlaze u Rijeku koja ostaje na 1. poziciji, a Gorica u zadnjem kolu mora do bodova protiv otpisane Podstrane kako bi osigurala doigravanje.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Vito Porobić s učinkom od 14 poena, 5 skokova i 5 asista. Solidan je bio i Jure Gunjina s 12 poena i 7 skokova, a Frano Miloloža se zaustavio na 10 poena.

Riječane je predvodio Marijan Čakarun s 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Najboljeg pomagača imao je u Sime Loure Lisici koji je postigao 11 poena uz 6 asista i 5 skokova, a jednak broj poena kao Lisica postigli su i Siniša Štemberger i Danielu Vujasinović.

Miron Češkić, trener Gorice: »Prije utakmice rekao sam igračima da ćemo imati šansu za dobiti utakmicu. Na žalost, našim pogreškama, krivim odlukama i lošim šutom za tri poena tu šansu nismo iskoristili. Kvarner je iskusna ekipa, kaznili su naše pogreške i u završnici utakmice bili koncentriraniji. Žao mi je što nismo iskoristili našu priliku, ali ovo su mladi dečki koji imaju još puno za učiti. Čestitam ekipi Kvarnera, a mi ćemo se nakon kratke pauze spremiti za zadnju utakmicu regularnog dijela s Podstranom koju moramo dobiti kako bi završili među najbolje 4 ekipe lige.«

Vito Porobić, igrač Gorice: »Kao što sam najavljivao, bila je ovo tvrda i muška utakmica do samog kraja. Presudile su sitnice i detalji u samoj završnici. Čestitam svojim dečkima na borbi, a sad nam preostaje kraći odmor te dobra priprema za zadnje kolo i potvrdu ulaska u playoff.«