Prijava

Vaša prijava

Gorica pala u završnici

[]

U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za ulazak u Premijer ligu Gorica je danas poražena u Rijeci od ekipe Kvarnera rezultatom 93:70. Bikovi su se protiv favoriziranog domaćina hrabro držali 35 minuta, a onda pokleknuli u završnih 5 minuta utakmice.

Prve 3 minute proteklo je u međusobnom ispitivanju snaga i poslije poena Šutala rezultat je bio 6:6. Uslijedio je period naše bolje igre i nakon trice Gunjine poveli smo sa 7 poena razlike (10:17). Trener domaćih Branimir Pavić bio je prisiljen na minutu odmora poslije koje domaćini serijom 15:2 do kraja četvrtine ipak preokreću rezultat na 25:19.

U istom ritmu Kvarnerani su nastavili i u 2. četvrtini pa je u 17. minuti James podigao prednost na do tada najvećih +15 (38:23). Bikovi ipak nisu dozvolili da utakmica prerano bude odlučena i dugom dvicom Perice u 19. minuti vratili smo se na jednoznamenkastih -8 (38:30). Poluvrijeme je zatvorio Čakarun polaganjem za 41:30 i s tim se rezultatom otišlo na veliki odmor.

2. poluvrijeme tricom je otvorio Gunjina, ali domaćini su dobrom unutarnjom igrom i dalje dominirali pa je Marinelli u 28. minuti podigao prednost Kvarnera na +17 (63:46). Finiš četvrtine ipak je pripao Bikovima i dionicu je zatvorio Porobić za podnošljivih -10 (63:53).

Isti igrač vezao je 4 poena na startu zadnje četvrtine i Gorica je bila unutar dva posjeda razlike (63:57). U 32. minuti Fran Došen je stavio tricu za -5 (65:60) i nada za preokret se još više razbuktala. Međutim, u 35. minuti pri rezultatu 74:67 Šutalo je zaradio drugu tehničku pogrešku i morao je van terena. Demoralizirani Goričani nisu više pružali adekvatan otpor i do kraja utakmice Kvarnerani su otišli na (pre)visokih +23 (93:70).

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 20 poena i 6 skokova. Svestran je bio Vito Porobić s 13 poena, 6 asistencija i 6 skokova, a Kristijan Šutalo se zaustavio na 11 poena i 6 skokova.

Riječane je predvodio Marijan Čakarun s 23 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Najboljeg pomagača imao je u Bile Jamesu koji je postigao 16 poena uz 4 skoka, a Paolo Marinelli imao je double double učinak s 14 poena i 11 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Držali smo se 35 minuta u igri i na kraju se raspali. Rezultat na kraju nije realan pokazatelj odnosa na terenu. Znali smo da će biti teško i da su domaćini iskusna i kvalitetna momčad. Dali smo sve od sebe danas, a sada se okrećemo uzvratu u utorak na domaćem terenu. Još jednom čestitam svojim momcima na borbenosti i požrtvovanju.«

Jure Gunjina, igrač Gorice: »Čestitke Kvarneru na pobjedi. Mi smo se borili, trudili i imali želju da se nadmećemo s njima, međutim fizički nismo uspjeli odgovoriti na pravi način. Sada se treba resetirati i probati skupiti glave za utorak. Još uvijek nije gotovo, tražit ćemo pobjedu na domaćem terenu i pokušat ćemo se vratiti u Rijeku idući vikend.«