Prijava

Vaša prijava

U završnici do pobjede kod Đakova

[]

Košarkaši Gorice nakon domaćeg slavlja protiv Marsonije i s gostovanja iz Đakova donose pobjedu, do koje su došli u završnici utakmice. Goričani su nakon velike borbe slavili s 85:83 čime je ispran gorak okus nakon startnog poraza od Jazina.
U pripremi utakmice za Đakovo, trener Dinko Miljković ostao je bez Borne Dramalije, no zato se u sastav vratio Kristijan Šutalo, čiji se doprinos očekuje u utakmicama koje slijede. Usprkos tako suženoj rotaciji, Goričani su uspjeli svladati Đakovčane, na čijoj klupi u ulozi pomoćnog trenera sjedi njihov dojučerašnji trener, Miron Češkić.
Nakon početnog vodstva 4:0, rezultatsku kontrolu preuzima domaća momčad, koja do kraja prve četvrtine ubacuju 27 poena za vodstvo 27:17. Nedugo zatim domaći su košarkaši imali najvećih +14 (31:17). Ipak, bilo je to daleko od kraja, jer Kristijan Validžić s dvije trice spušta razliku na -8, da bi do odlaska na veliki odmor Gorica došla na samo četiri poena zaostatka (39:35).
I udrugom dijelu gorički košarkaši nastavili su lov za Đakovčanima čija je prednost u nastavku rasla do najvećih +8. Posljednje takvo vodstvo (72:64) domaći igrači imali su u 35 minuti, nakon čega slijedi veliki povratak igrača Gorice, koji u “penal” završnici uspijevaju sačuvati prednost do koje su došli u završne dvije minute.
-Možda smo nakon Marsonije mislili da ćemo nešto ležernije ovdje proći, no kada je uvod loš i kada primite 27 poena u prvoj četvrtini, tada dajete protivniku poticaj i mogućnost da krene vjerovati da može. Ipak, uspjeli smo se kroz drugu četvrtinu stabilizirati i smanjiti tu razliku.Treća i četvrtina bila je na jednu loptu, a mi smo dana bili sretniji i zasluženo pobijedili- kazao je nakon utakmice trener Gorice Damir Miljković.
Goricu je do pobjede predvodio Leon Kalinić s 22 poena i 9 skokova. Uz njega zapaženi nastup imali su i Kristijan Validžić s 13 poena i 6 skokova, a dvoznamenkasti su bili i Lovro Došen s 13 ubačaja, koliko je imao i Frano Miloloža. U đakovačkim redovima najbolji pojedinac bio je Petar Kozić s 19 poena.

PRVA LIGA, 3. KOLO
KK ĐAKOVO – KK GORICA 83:85 (27:17, 12:18, 22:22, 22:28)
KK ĐAKOVO: Walker 4, Vojedilov 16, Češkić 6, Šakota, Davidović, Radoš 11, Marjanović, Kozić 19, Hrkač 5, Vedriš 13, Hajduković 9, Blažević. TRENER: Goran Gunjević
KK ĐAKOVO: Došen 13, Ninić, Baričić, Mašić 7, Validžić 13, Kroflin 5, Mudrinić, Šutalo, Miloloža 13, Pavlic 8, Kalinić 22, Vargek 4. TRENER: Damir Miljković