Prijava

Vaša prijava

Poraz tricom u zadnjoj sekundi!


Share

ŠKRLJEVO 22 23 16 21 82
GORICA 17 19 26 17 79

Tricom sa zvukom sirene Karlo Uljarević donio je pobjedu Adria Oil Škrljevu protiv Gorice 82:79 u posljednjem kolu HT Premijer lige. Tako su se zeleni oprostili od ovogodišnje sezone osvajanjem devetog mjesta, a Gorica nastavlja borbu za prvaka kroz doigravanje kao šestoplasirana ekipa regularnog dijela.

Zeleni sa Škrljeva od samog početka bili su željni pobjede te su se tako i postavili. Gorica je prednost imala u prvoj minuti kada je tricom Ivana Majcunića povela 3:2. Ostalo je bilo u znaku Adria Oil Škrljeva. Domaćin je imao stalu prednost od četiri do šest koševa, da bi Gorica u 8′ izjednačila na 13:13. Nakon minute odmora koju je pozvao Damir Rajković, domaćin odlazi na plus pet, koja razlika je bila i na kraju prvih deset minuta 22:17.

Nastavak je u znaku Zelenih koji nakon četiri minute igre imaju plus osam 31:23, da bi u 17′ imali i plus šesnaest 41:25. Do poluvremena razlika se istopila na plus devet 45:36. Kod Adria Oil Škrljeva u prvih dvadeset minuta najučinkovitiji bio je Brian Williams sa 9, dok je Ash Yacoubuo postigao 8 koševa. Za Goricu Lovro Mazalin postigao je 12 koševa.

U drugom dijelu kao da je izašla neka druga ekipa. Gosti do kraja treće četvrtine dolaze do druge prednosti na utakmici 62:61 i tim se rezultatom otišlo na mini odmor. Kod Gorice je proradio Lovro Mazalin koji je na kraju postigao 26 koševa. Nakon što je dvije minute prije kraja povela 77:71 poneki u dvorani su pomislili da je to pobjeda gostiju. Ipak, domaćin na krilima Karla Uljarevića i Briana Williamsa prvo izjednačava na 77:77, a onda pri egalu 79:79,  domaćin kreće u posljednje 22 sekunde, koje završavaju pobjedom, tricom Karla Uljarevića sa zvukom sirene.

STATISTIKA

 

Josip Barnjak, igrač KK Adria Oil Škrljevo:

“Bila je ovo dobra utakmica s obje strane, imali smo nekih uspona i padova ali na kraju smo uspjeli završiti sezonu s pobjedom. Čestitke Gorici na dobroj utakmici. Pogotovo čestitke momčadi na dobroj sezoni ali ostaje žal za playoffom.”

Damir Rajković, trener KK Adria Oil Škrljevo:

“Na kraju slatka pobjeda pogotovo kada zadnjim šutom dobiješ. Mislim da smo previše prosuli u prvom poluvremenu, tu smo bili dobri, dobar ritam smo imali. I onda pred kraj druge četvrtine smo odigrali loše, dekoncentrirano  i to nam se protezalo kroz cijelo drugo poluvrijeme. Utakmica je mogla otići na drugu stranu ali mi smo bili malo sretniji na kraju. Čestitke Gorici, želimo im da ostvare što bolji uspjeh u playoffu. Nama je žao što nismo u playoffu ali bitno da smo tu zadnju utakmicu pobjedili na domaćem terenom, pred domaćom publikom i mislim da je to dobar zaključak sezone.”

 Lovro Mazalin, igrač KK Gorica:

“Čestitamo ekipi Škrljeva na dobroj utakmici. Nama sad preostaje pripremati se za playoff, mislim da prvo igramo protiv Splita i to je to.”


Uskrsna čestitka 2019.