Prijava

Vaša prijava

Obljetničku godinu zatvorili pobjedom u Sinju!


Share

ALKAR 17 21 19 20 77
GORICA 22 24 12 26 84
Zadnja utakmica u godini prepunoj uspjeha i godini kada klub obilježava 50 godina postojanja bila je na vrućem terenu u Sinju.
Domaćini su poveli 5:2, ali Goričani koševima Brzoje, Mazalina i Kapuste preokreću rezultat i prvu četvrtinu dobivaju 17:22.
U 2. četvrtini Alkari bodreni bučnim Maliganima igraju bolje i koševima raspoloženih Vučića i Neala u nekoliko navrata vode s po 3 poena razlike.
Međutim kako četvrtina odmiče ostaju bez snage, a igrači Josipa Sesara brzom tranzicijom dolaze do laganijih poena i gosti opet vode. Poluvrijeme zaključava Majcunić tricom u zadnjoj sekundi za najveću prednost Gorice 38:46.
U nastavku opet preokret. Petrović gubi nekoliko lopti i još čini nesportsku osobnu grešku pa tricom Brocića Sinjani opet prelaze u vodstvo 50:49.
Brzoja izlazi iz igre zbog ozljede pri nezgodnom doskoku, a vodstvo domaćina penje se na +4 (53:49). Međutim, Majcunić, Mašić i Gospić koncentrirano završavaju nekoliko uigranih akcija i Gorica na ulasku u zadnju dionicu opet vodi rezultatom 57:58.
U zadnjoj četvrtini očekivala se neizvjesna borba do zadnje sekunde, međutim Goričani prikazuju najzreliju igru do sada i kolektivnom igrom polako grade prednost pred upornim domaćinima koji su zadnji puta poveli 62:60. Ivan Vučić s 4 poena u nizu anulira to vodstvo i kada se Neal umorio stala je igra domaćina. Gorica je odlično iskontolirala skok igru i po prvi puta otišla na dvoznamenkastu prednost (67:77) bacanjima Mazalina. Uzaludni su bili pokušaji Alkara da dođu do preokreta u zadnjim minutama, Gorica je suvereno privela utakmicu kraju i zasluženo slavila 77:84 te na najbolji mogući način zaključila 2019. godinu. Najuspješniju godinu u povijesti kluba.
Sesar je opet ravnopravno raspodijelio minutažu na svih 10 igrača u rosteru, a najefikasniji je bio Ivan Vučić s 14 poena. Mazalin je ostvario double-double učinak s 13 koševa i 10 skokova. Gospić je opet pružio solidnu partiju s 11 koševa,a toliko je postigao i Kapusta koji je pridodao još i 8 skokova te 5 asistencija.
Neal s 22 i Vučić s 20 bili su najraspoloženiji u momčadi Alkara.
Pred Goricom su sada vrlo ugodni blagdani koje će zasluženo provesti na 3. mjestu prvenstvene ljestvice čime Gorica dokazuje kvalitetan rad posljednjih godina u kojima se etablirala kao sam vrh domaće košarke.