Prijava

Vaša prijava

Gorica uvjerljivo do polufinala Kupa!


Share

GORICA 28 29 21 23 101
HERMES 21 28 16 17 82

Drugu godinu za redom Gorica će igrati u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića!

Za razliku od prošle godine kada su za taj pothvat morali pobjediti domaći Split ovaj su puta igrači Josipa Sesara  imali nešto prohodniji put preko Hermes Analitice.

Prva četvrtina je obećavala – obje su strane dovoljno punile koševe, no Gorica ipak daje do znanja da je došla po polufinale. Na prvi se mali odmor odlazi s +7 u  korist Gorice (28:21). U drugoj se četvrtini prednost penje na +13 polaganjem Ivana Vučića za 41:28.

Ipak, u jednom trenutku Roko Anzulović dovodi Analitičare na tek –5 polaganjem za 47:42, no Gorica se ubrzo vraća u igru. Hermes uglavnom koristi provjerenu trojku Kordić-Kalpić-Svoboda, dok gorički strateg Sesar ima na raspolaganju širu klupu, što i koristi pa tek Ivan Papac ne ulazi na parket. Veliki odmor stiže pri 57:49 za Goričane.

Gorica u nastavku Analitičare konstantno drži na pristojnom rastojanju pa se u posljednjih deset minuta ove predvidljive utakmice ulazi na 78:65. Kada Ivan Majcunić sedam minuta do kraja ubacuje tricu za Goričinih +20 (89:69), povratka više nema. Tek se rezultat promijenio kako bi i u drugoj utakmici četvrtzavršnice pobjednička ekipa upisala tri znamenke: 101:82.

Sesar je skladno raspodijelio minute tako da su svi participirali u pobjedi, a čak 11 igrača je igralo 10 i više minuta. Na ovakvom turniru važno je sačuvati snagu za moguće 3 utakmice.

U Gorici su jednakomjerno poene  podijelili Ivan Majcunić (13), Lovro Mazalin (13), Ante Gospić (12), Ante Mašić (12) i Borna Kapusta (11), a blizu dvoznamenkastoj brojci bili su i Marko Petrović, Mislav Brzoja te Ivan Vučić s 9 poena.

U redovima Hermesa kapetan Filip Kordić je ubacio 24 poena, Franko Kalpić 16, uz 9 skokova i 5 asistencija, a Ivan Svoboda 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Franko Kalpić, igrač Hermes Analitice: „Lijepo je biti u Zadru, gradu košarke. Nadigrali su nas, pokušali smo parirati, no nismo uspjeli.“

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: „Čestitam ekipi Gorice na pobjedi. Imali su agresivnu igru, a mi puno izgubljenih lopti. Dečki su se borili koliko su mogli, a nas sada čeka borba za opstanak u prvenstvu.“

Borna Kapusta, igrač Gorice: „Malo smo se na početku mučili sa šutom, ali kad je šut proradio uspjeli smo se odvojiti i završiti utakmicu. Znamo da je u polufinalu Cibona favorit, no dat ćemo sve od sebe. U svakoj utakmici imamo šansu, ako damo sve od sebe.“

Josip Sesar, trener Gorice: „Ono što mi je bilo bitno, uz pobjedu, jest da ne potrošim igrače. Dva puta smo lagano dobili Hermes u prvenstvu, ali ovo je drugo natjecanje. Mi smo svoj cilj ispunili, ušli među četiri. Pokušat ćemo nešto postaviti i za Cibonu. Jaki su, motivirani, imaju puno rotacija. Oni znaju nas, mi njih. Sigurno su favoriti, ali uz sreću i malo nervoze Cibone sigurno je da i mi imamo šanse. Treba se dobro pripremiti i promijeniti neke stvari u odnosu na prvu utakmicu. Cibona će gledati u finale, a nama je zapravo sutra finale.“