Prijava

Vaša prijava

Cibona ipak prejaka


Share

CIBONA 21 20 25 17 83
GORICA 21 17 17 18 73

Košarkaši Gorice prijetili su prvo poluvrijeme, ali više od toga nisu mogli.

Vukovi s Tuškanca plasirali su se u svoje 18 finale Kupa Krešimira Ćosića te su opravdali ulogu favorita protiv Gorice i slavili s 83:73 (21:21, 20:17, 25:17, 17:18).

Cibona je susret otvorila serijom 8:0. Krenuo je Shane Gibson tricom, nastavio je Ivan Novačić dvicom, a zaključio je tricom Matic Rebec. Gorica je prve poene na utakmici zabila nakon pune tri minute igre, točnije tricu je ubacio Marko Petrović. Nakon što je na polovici igre u prvom periodu Ante Gospić smanjio na 10:6, Rebec i Filip Bundović povisuju na novih plus osam. Uslijedile su bolje minute za Goricu koja preko Ante Gospića i Mislava Brzoje dolazi na tri poena zaostatka. Nešto kasnije Gorica je potpuno preokrenula i došla do vodstva 16:19 no prvi period završava s poravnatih 21:21.

Drugi period bolje otvara Gorica koja serijom 7:0 dolazi do vodstva 21:28. Cibonin post prekida Bundović nakon gotovo tri minute igre. Sredinom četvrtine Gorica polaganjem Ivana Vučića dolazi do prednosti od +9 (25:34). Jako dobro su igrači Josipa Sesara izgledali na parketu u tim trenucima. No, kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je i Cibona podizala nivo svoje igre i agresivnost u obrani. Serijom 16:4 Vukovi zaključuju prvo poluvrijeme na krilima odličnog Rebeca i Novačića, a to im je donijelo vodstvo 41:38.

Cibona je nastavila s dobrom igrom i u trećem periodu, a dosta problema radili su košarkašima Gorice pick igrom što im je donijelo dvoznamenkastu prednost. Cibona je pobjegla na 17 poena prednosti, ali košarkaši Gorice se ne predaju i serijom 8:0 dolaze na jednoznamenkasti zaostatak. Cibona preko Josipa Bilinovca ipak posljednja poentira u četvrtini i u posljednji period ulazi s plus 11.

U zadnjoj četvrtini Gorica u nekoliko navrata dolazi na minus devet, ali nezaustavljivi Matic Rebec uvijek poentira kad je najpotrebnije i ne dopušta Gorici novi preokre . Na kraju je Cibona potpuno zasluženo ušla u finale Kupa Krešimir Ćosića, a do pobjede ih je  predvodio Rebec s 28 poena. Novačić je sudjelovao s 15 poena, a Bilinovac s 12.

Kod Gorice najveći otpor pružili su Brzoja sa 16 poena i 3 skoka, dok je Lovro Mazalin ostvario double-double s 10 poena i 14 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Igrači Gorice ulaskom u polufinale ponovili su prošlogodišnji uspjeh. Hrabro su odigrali protiv dvostrukog prvaka Europe, ali za pobjedu protiv ovog renomiranog suparnika svi segmenti igre moraju biti na maksimalnom nivou. Ovaj puta je prije svega izostao šut za 3 poena kojeg su Goričani gađali skromnih 21% (4/19). Da su imali 40% kao Cibosi utakmica bi se igrala unutar jednog posjeda.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a Cibona i Gorica opet će ukrstiti koplja u sljedećem kolu HT Premijer lige koje se igra 29. veljače.