Prijava

Vaša prijava

Mazalin i Kapusta i dalje u Gorici


Share

Kapusta i Mazalin produžili suradnju s Goricom

Otišli Papac, Babić, Petrović i Milković.

Gorica je jedan od klubova koji bilježe konstantan napredak u posljednjih nekoliko godina. Nakon odličnih igara u HT Premijer ligi gdje su i prošle sezone bili među četiri najbolje momčadi uslijedio je poziv u Drugu ABA ligu. Sportski direktor Ljubo Prgomet ima pune ruke posla.

”Puno je lakše biti igrač, nego direktor jer moraš razmišljati o puno toga, a kao igrač jedino razmišljaš o parketu. Nakon povratka na parket početkom svibnja trenirali smo do prije par dana kada je uslijedio raspust momčadi do 10.kolovoza kada bi trebali početi pripreme za novu sezonu. Trenutno slažemo momčad, a kao što ste upoznati prvi igrač koji nam je pristupio je Mate Kalajžić iz Splita. Produžili smo ugovore sa Mazalinom i Kapustom. Napustili su nas Papac, Babić, Petrović i Miković, a sada smo u pregovorima s još jednim centrom, te još dva ili tri igrača.” – kaže Prgomet ističući da će igranje ABA 2 lige uz domaću HT Premijer ligu biti iskorak više.

”Nedostaju nam još neki ljudi u organizaciji da sve bude lakše, a što se tiče igranja ABA lige nama je to bio jedan prirodan slijed jer smo među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. S obzirom na brojna putovanja izgledno je da bi u Crnu Goru i Makedoniju išli avionom, a ostala s kombijima. Ambicija nam je prvu godinu vidjet i što se kaže osjetit kvalitetu lige uz naravno želju da nismo u zoni klubova koji se bore za ostanak”

Gradska sportska dvorana u Gorici će i u ABA ligi biti velika utvrda momčadi Josipa Sesara.

”Pričali smo vezano za tu temu i najvjerojatnije će nam biti omogućeno igranje u GSD Velika Gorica. Trebamo postaviti pokretne koševe i crtati nove linije u dvorani gdje očekujemo i pomoć gradskih vlasti”.

Sesar u novoj sezoni neće u ulozi svog asistenta imati Ivana Perinčića koji se vratio u matični Zadar gdje će asistirati Veljku Mršiću.

”Radimo na dovođenju pomoćnog trenera, ali mislim da u ovom trenutku nije to prvi prioritet, već slaganje seniorske momčadi, a sigurno je da i to pitanje želimo rješiti do početka nove sezone”.

Napredak je evidentan i u omladinskom pogonu gdje su opet ”pod istom kapom” Gorica i Velgor.

”Što se tiče omladinskog pogona činjenica je da suradnja Velgora i Gorice ide u dobrom smjeru i da se kvaliteta rada sve više podiže. Trenutno smo u pronalaženju još jednog profesionalnog trenera ili možda nekog stručnog suradnika izvan Velike Gorice. Sada brojimo 165 djece s tim da su nam termini u dvoranama najveći problem. Radimo u nekoliko škola u Gorici, Novom Čiču i Šćitarjevu. Hani Istanbuli vodi kadete i juniore, Nikola Piacun pretkadete koji su nam najdarovitija generacija i gdje se nadamo i ponekom seniorskom igraču. S djecom još rade Dado Sadžak, Danijel Jukić, Josip Ivanković i Ida Jenkač.”

Ljubitelji košarke Prgometa se sjećaju kao igrača koji je prije svega imao odličan šut za tri poena, a već 16 godina stanovnik je Zagreba gdje je stigao iz rodne Makarske gdje će dio priprema ovo ljeto provesti i seniorska momčad Gorice.

 ”U Zagreb sam došao 2004.godine kada sam zaigrao za Zrinjevac u tadašnjoj Prvoj ligi. Moj košarkaški put u Zagrebu je bio vezan za Zrinjevac, Hermes Analiticu i Dubravu gdje sam se vraćao po nekoliko puta, te za Rudeš i Karlovac. Zadnjih šest godina sam u Gorici i još sam aktivni igrač ha ha jer sam i prošle sezone bio registriran, ali nije bilo potrebe da se aktiviram.” –zaključili smo kratki razgovor sa sportskim direktorom Gorice kojeg ovo ljeto čeka dosta posla u pripremi sezone koja bi po svemu trebala biti drugačija od prethodnih.