Prijava

Vaša prijava

Pobjedom u novu sezonu


Share

GORICA 22 21 25 11 79
SPLIT 18 13 12 30 73

Nakon punih 6 mjeseci napokon se zakotrljala lopta na HT Premijerligaškim parketima.

Čast da otvore novu sezonu imale su ekipe Gorice i Splita.
Na žalost pred praznim tribinama zbog provođenja epidemioloških mjera, ali uz prijenos na Arena sportu.

Gorica otvara utakmicu serijom 5-0 zahvaljujući  trici Majcunića i polaganju Ljubičića. Bikovi  će na dalje voditi cijelu utakmicu, ali uz neizbježnu dramu u završnici.
Nakon 5 minuta igre polaganjem Kalajžića prednost se penje na +8 (13-5) i domaćini kontroliraju prvu četvrtinu.
Međutim, tricom Đokovića u zadnjoj sekundi prve dionice Splićani na mali odmor odlaze sa samo -4 na kontu (22-18).
U drugoj četvrtini strateg domaćih Josip Sesar puno rotira i Goričani ritmom lome goste povećavajući svoju prednost sve do +12 kada Mašić završava zadnju akciju alleyoopom na asistenciju Uljarevića.
Poslije velikog odmora gledamo potpunu dominaciju bikova, a Majcunić tricom zatvara četvrtinu za 25:12, tj. ukupnih 68:43.

Teško da je itko u dvorani mislio da se Splićani mogu vratiti poslije -25. No, trener gostiju Ivica Skelin mobilizira svoje trupe za posljednji juriš. Đoković ekspresno ubacuje 3 trice, a nadopunjuju ga Vranković i Perković pa se prednost ležernih domaćina topi.  U zadnju minutu ulazi se s prednošću domaćih od samo 5 poena (76-71).

Sesar vjeruje svojim igračima i ne poziva niti jednu minutu odmora, a kestene iz vatre vadi Batur polaganjem i slobodnim bacanjem za ipak nedostižnih 79-71.
Konačnih 79-73 ipak ne pokazuju pravo stanje na terenu  jer Goričani su dominirali 3 četvrtine i pobjeda nije dolazila u pitanje.

Gostima sve čestitke na borbenosti i ne posustajanju.
Gledatelji pred malim ekranima mogu biti zadovoljni viđenim jer gledala se kvalitetna i borbena utakmica s podosta atraktivnih poteza, a pogotovu u svjetlu činjenice da je ovo tek prva natjecateljska utakmica za obje ekipe.
Sesar je opet raspodijelio minutažu na deset igrača, a strijelce su s po 12 poena predvodili Batur, Kalajžić i Mazalin koji je zahvaljujući 10 skokova ostvario double-double učinak. Dvocifren je još bio i Mašić s 10 poena, a Uljarević se istaknuo s 6 asistencija.
Kod Splićana najefikasniji su bili Perković s 21 poenom i Đoković s 14 ubačaja.