Prijava

Vaša prijava

Sesar i Mazalin najavljuju Zadar


Share

Gorica je sjajno ušla u sezonu. Izborene su dvije teške pobjede, a u subotu Sesarov stroj dočekuje Zadrane pod stručnom palicom izbornika Mršića. Šteta je da utakmici neće prisustvovati navijači, ali za utjehu moći će se gledati na HTV2 u direktnom prijenosu. Zatekli smo Goričane u Gradskoj sportskoj dvorani kako marljivo treniraju, a za najavu utakmice zamolili smo Lovru Mazalina i trenera Josipa Sesara.

Kakva su očekivanja za utakmicu protiv Zadre?

Mazalin : “Nemamo za sada neka velika očekivanja. Igramo utakmicu po utakmici. Dobro radimo i dobro treniramo. Znamo da je zadarska ekipa s puno već budžetom da igra ligu iznad nas tako da mi ulazimo u utakmicu hladne glave bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da im se dobro suprotstavimo. “

Prije 6 mjeseci ste ih pobijedili, bila je zadnja utakmica prije prekida prvenstva zbog krune. Možete li ponoviti poduhvat?

Mazalin : “Pa jesmo, da. Ne, sada imamo bitno drukčiju ekipu kao i oni uostalom. Bit će jedna zanimljiva i borbena utakmica, to je sigurno. Pobjednik će odlučiti detalje.”

Zadar će vjerojatno igrati bez Planinića, hoće li što olakšati borbu pod obručima?

Mazalin : “Iskreno, još uvijek ne znamo 100% hoće li ili neće igrati. Mi se na to ne obaziremo, to trenutno nismo zainteresirani jer moramo svoju igru ​​bez obzira na to imati na drugoj strani parketa. Ako Planinića neće biti bolje za nas. “

Kako ocjenjujete nastupe Gorice u prva dva kola?

Sesar : Imali smo jako težak raspored, Split doma i Zabok u gostima gdje prijašnjih godina nismo baš briljantni. U svakom slučaju dvije dobre pobjede i pobjednika u Zaboku potvrdili smo dva boda protiv Splita. Mislim da dosta dobro radimo, iz treninga u treningu sve do skupa bolje izgleda. Međutim, definitivno će trebati vremena da sve legne na svoje mjesto, ipak je tu 7 novih igrača s obzirom na pripremni period gdje smo dosta improvizirali mogu ipak biti zadovoljni.

Što se još može poboljšati?

Sesar: “Ima tu nekih elemenata u obrani iu napadu i pojedinačno radimo iz dana u dan na to. I na utakmicama je bilo dosta grešaka u radu post video igre video analize zatim kroz igru ​​5 na 5 nastojimo ispraviti te situacije. Imamo i individualne razgovore s igračima gdje im ukazujemo što treba popraviti. “

Težak raspored na početku uključujući i Zadar u 3. kolu. Kakva su očekivanja?

Sesar : Zadar je jako dobro posložio momčad s hrvatskim izbornikom Mršićem kao trenerom, a tamo je i naš prošlogodišnji pomoćni trener Perinčić koji nas dobro poznaje. Kod njih je problem kao i kod nas nisu imali prave pripreme i prave sparing partnere niti dovoljan broj utakmica nego su se više kroz treninge morali pripremati. Protiv Šibenika odigrali su jako dobru utakmicu od početka do kraja. Protiv Cibone imali su dva lica, nešto kao mi protiv Splita . Imaju puno dobrih strana, prije svega sjajan napadački arsenal preko Mavre, Junakovića, Vukovićai ostalih. Moramo naći njihove slabije strane i pokušati napasti. Dakle, neke njihove uvjetno rečeno mane moramo kapitalizirati i pretvoriti u našu prednost ako je to moguće.