Prijava

Vaša prijava

BuzzerBeater Uljarevića za pobjedu u derbiju!


Share

Kraljica igara s loptom ponovo je opravdala naslov koji nosi jer samo košarka može priuštiti ovakva uzbuđenja i preokrete. Također, naziv derbi večeras su opravdale ekipe Gorice i Zadra koje su izgarale na terenu za svaku loptu i svaki posjed. Na žalost, novo normalno omogućilo je da utakmici prisustvuje samo stotinjak gledatelja.

 

 

Jedine dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu HT Premijer lige započele su utakmicu ispipavanjem snaga, a Zadar u 4. minuti polaganjem Gilberta dolazi do  prednosti 10-7. 
Igrači Josipa Sesara tada preuzimaju kontrolu nad utakmicom i horokom Mazalina odlaze na 21-16.
Međutim, Planinić veže 4 poena i domaćini na mali odmor odlaze s minimalnih 21-20.
U 2. četvrtini domaćini su agilniji i tricom Kovačevića u 15. minuti povećavaju vodstvo na 33-26.
Koliko je utakmica bila neizvjesna svjedoči podatak da je ovo  bila najveća prednost jedne momčadi, a završnih 40-35 na kraju poluvremena otprilike je bilo odraz stanja na terenu.
Poslije velikog odmora Batur još jednom podiže prednost na +7 (42:35), ali Vuković odmah uzvraća tricom, a Junaković tricom u 25. minuti ponovo vraća Zadar u vodstvo (46:47). Do kraja ove dionice gledamo vrlo tvrdu utakmicu gdje se igrači bore za svaki poen, a igrači Veljka Mršića u zadnjih 10 minuta ulaze s 2 koša prednosti (55-57).
U 34. minuti Gilbert dovodi Zadrane do najvećeg njihovog vodstva (57-62) i nekako se činilo da bi gosti silnom energijom mogli prelomiti utakmicu. No, Sesarov stroj ponovo pokreće svoje kotačiće i kada Kapusta tricom izjednačava na 64:64 momentum prelazi na stranu Goričana.
Svima u dvorani bilo je jasno da će ovo biti završnica unutar jednog posjeda i kako je Mazalin i najavio presudit će neki detalj.
Poslije dosta promašenih slobodnih bacanja s obje strane Kapusta ima na 7 sekundi prije kraja 2 slobodnjaka da preokrene trenutnih 69-70. Kako pogađa samo jedno rezultat je izjednačen, a Mršić zove minutu odmora da pripremi zadnju akciju.
Carter izvodi loptu sa strane i suprotno trenerovim uputstvima baca loptu Vukoviću za alleyoop. Vuković promašuje, Mašić hvata loptu i baca je Uljareviću u brzu tranziciju domaćih. U borbi sa satom i dva protivnička čuvara Uljarević radi fintu i pogađa dugu dvicu (možda čak i tricu) za erupciju oduševljenja u cijeloj dvorani.
Svakako zaslužena pobjeda Gorice u infarktnoj završnici, a Uljareviću se sve vratilo za promašaj od prije 6 mjeseci kada je u dresu Zadra promašio tricu za pobjedu na ovom istom mjestu.
Strategu Zadra i izborniku reprezentacije Veljku Mršiću predstoji ozbiljan razgovor sa svojim igračima zbog taktičkog neposluha jer da je Vuković  i zabio atraktivni pokušaj Gorica bi imala 7 sekundi za zadnji napad.
U redovima Gorice danas je najprecizniji  bio Lovro Mazalin s 18 poena.
Ivan Majcunić je stavio 11, a Ivan Batur se zaustavio na 10 ubačaja.
Kapusta i Uljarević su dobro razigravali suigrače s 5 odnosno 4 asista.
Kod Zadrana najviše poena postigao je Mavra (14), a pratili su ga Vuković i Junaković s 12. Oniski  Carter iznenadio je s 9 skokova iako mu to nije prioritet u igri.
Pobjede Gorice nad velikanima hrvatske košarke (Splitom, Cibonom i Zadrom) nisu više izuzetak ili slučajnost nego redovita pojava i najbolji pokazatelj da je upravo Gorica ta koja je popunila prostor nastao izostankom Cedevite i Zagreba u vrhu HT Premijer lige.