Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Ovako je puno slađe”


Share

Pobjede Gorice nad velikanima hrvatske košarke (Splitom, Cibonom i Zadrom) nisu više izuzetak ili slučajnost nego redovita pojava i najbolji pokazatelj da je upravo Gorica ta koja je popunila prostor nastao izostankom Cedevite i Zagreba u vrhu HT Premijer lige.

Jučerašnjom pobjedom nad Zadrom Gorica je izbila na 1. mjesto HT prvenstvene ljestvice i jedina je neporažena momčad nakon uvodna 3 kola. Gledatelji u dvorani i oni pred malim ekranima mogli su uživati u infarktnoj završnici u kojoj su se bikovi pokazali s(p)retniji. Logično, poslije utakmice domaćini su imali više razloga za zadovoljstvo.

Sesar:Mislim da smo zaslužili pobjedu i ranije, ali ovako je ipak puno slađe. Moram reći da se više sada osjećam kao pobjednik nego u onoj utakmici protiv Splita gdje smo vodili 25 razlike u 30. minuti. Čestitke dečkima na fokusu i koncentraciji. Ispoštovali su sve ono što smo dogovorili u pripremnom periodu. Mislim da smo odigrali jednu pravu mušku utakmicu i da smo pokazali kako možemo igrati protiv ovakvih protivnika. U pripremnom periodu nismo imali ovako jakih protivnika pa tek sada znamo na čemu smo, no u svakom slučaju imamo još prostora za napredak. Dečki su ovo zaslužili prije svega svojim radom, treniramo jako dobro, imali smo i sreću  da nas nije pogodila ta pandemija. Mi smo klub koji raste iz sezone u sezonu , radimo dobre stvari, ali pobijediti jedan Zadar je stvarno veliki rezultat. Trudit ćemo se iz dana u dan, trenirat ćemo još bolje jer prostora za napredak ima. Od ponedjeljka  počinjemo pripreme za sljedeću utakmicu, a to je Cibona. Već od ovog trenutka počinjemo raditi scouting za tu utakmicu.”

Uljarević: “Jako teška utakmica za nas i težak protivnik. Mi smo ušli u utakmicu kao da su oni favorit bar na papiru. Ipak su oni ABA1 ligaš i dobra momčad. Imaju puno iskusnih i dobrih igrača i dobrog trenera jer bio sam tamo pa znam. Ali znali smo da ćemo imati svoju šansu, trenirali smo dobro i pripremali se za ovu utakmicu. Ipak dopustili smo im puno napadačkih skokova, puno slobodnih bacanja promašili. Na kraju ipak sam uspio pogoditi tu tricu. Sretan sam što sam pogodio taj šut, na žalost baš protiv Zadra, ali to je sport. Idemo dalje korak po korak, ovo je neka nova Gorica. Rekao sam kad sam dolazio da pucamo prema najvišim ciljevima pa dokle ćemo doći vidjet ćemo.”

Mavra: “Loš naš početak obrambeno. U drugom poluvremenu je bilo malo bolje. No, promašili smo previše zicera i previše slobodnih bacanja. Nismo općenito dobro odigrali napadački, ali sezona je duga i moramo raditi na ispravljanju grešaka.”

Mršić: “Slabo smo ušli u utakmicu prvih pet, šest minuta. Dali smo puno laganih koševa protivniku iz tranzicijskog napada. Nismo bili u stavu, nismo uhvatili ritam onako kako znamo igrati. Gorica je vodila veći dio utakmice, ali sredinom treće četvrtine uspjeli smo povesti. Vodili smo dobar dio utakmice dalje. Na kraju smo napravili grešku. 7 sekundi prije kraja pre rano smo ušli u realizaciju i dali smo Gorici šansu za zadnji šut. Akcija je bila dobra ali trebalo je pričekati, uhvatiti loptu i pustiti da prođe još malo vremena. Nismo imali dovoljno koncentracije. Šteta jer dominirali smo skakački, imali dovoljno energije cijelu utakmicu. Imali smo veliki broj napada, ali i puno promašenih zicera i slobodnih bacanja. Na kraju je Gorica zasluženo pobijedila zadnjim šutem. Bila je to jako uzbudljiva završnica što košarku čini lijepom.”