Prijava

Vaša prijava

Kalajžić: “Idemo po pobjedu”


Share

Košarkaši Gorice sjajno su započeli novu sezonu HT Premijer lige iako su imali najteži mogući raspored. U prva 4 kola susreli su se s tri glavna favorita prvenstva (Cibona, Zadar i Split) te imali teško gostovanje kod neugodnog Zaboka.

Unatoč tome iz ovog vatrometa Sesarov stroj je izašao s 3 pobjede na kontu. Padali su redom Split, Zadar i Zabok, a bikovi su pokleknuli samo u Draženovom domu od Cibone. Taman kada se očekivao ulazak u mirnije vode u ekipu se uvukla korona i momčad je zbog samoizolacije propustila nekoliko prvenstvenih utakmica.

Sutra će se Gorica pokušati vratiti na pobjednički kolosijek kao uvod u vrući studeni u kojem ih čeka 11 utakmica, a protivnik je Adria Oil Škrljevo. Povremeni hrvatski reprezentativac Mate Kalajžić smatra da je unatoč problemima Gorica ipak favorit:

– “Jedva čekamo sutrašnju utakmicu protiv Škrljeva. Sedam dana marljivo se spremamo za nju i nadam se da 14 dana samoizolacije nije ostavilo traga na ekipi. Kućni treninzi su pomogli da ostanemo u tonusu, ali ipak nisu ono pravo. Svi smo sada potpuno zdravi i na domaćem parketu moramo ići na pobjedu. Ovo je naprosto takva ekipa da u svaku utakmicu ulazi s pobjedničkim ambicijama tko god stajao na drugoj strani terena. Škrljevo je vrlo dobra ekipa koja ima kontinuitet rada s istim trenerom i neće položiti oružje tek tako što znači da nas čega vrlo težak posao.

S obzirom da je pred nama ludi ritam utakmica bilo bi dobro da u njega uđemo s pobjedom.”

Naime, Goričane osim prvenstvenih utakmica čeka i turnir ABA 2 lige koji se igra na Zlatiboru što će biti prvi međunarodni iskorak velikogoričke košarke u povijesti. Sigurno da je da igračima neće biti lako, ali poznavajući sustav rada trenera Sesara i ostalih u klubu možemo biti uvjereni da nas bikovi neće razočarati.