Prijava

Vaša prijava

Sesar: Mogli smo zaključati utakmicu u prvoj četvrtini


Share

Zabrinutost oko nastupa goričkih košarkaša poslije tri tjedna prisilne pauze potpuno je nestala nakon jučerašnje utakmice.

Škrljevo je uvijek bilo tvrd orah za Sesarovu momčad, ali jučer su bikovi pokazali svu raskoš svoje igre pri čemu je trener iskoristio svih 12 igrača u rotaciji. Efekt ove pauze sigurno će se pojaviti u nekom trenutku, ali za sada je stručni tim obavio sve maksimalno dobro u pripremi igre i samih igrača.

Josip Sesar je jedva čekao da sve ponovo krene jer pauza je došla baš u krivi trenutak,  taman kad je Gorica krenula izvrsno u HT Premijer ligu:

– Sesar: “Napokon smo se vratili utakmicama, jedva sam čekao da to krene iako nismo znali što nas čeka. Mislim da smo danas energetski dosta dobro odreagirali, imali smo preciznost. Međutim, vidjelo se da smo jedan period bili bez treninga jer smo olako i naivno primali koševe. Plus što su nam presingom po cijelom terenu u prvoj četvrtini uzeli par lopti i tu su nas malo poremetili. Da smo tu bolje reagirali zatvorili bismo utakmicu već u prvoj četvrtini. Međutim, nakon svega ovog što smo prošli mogu biti zadovoljan načinom na koji smo se vratili. Slijedi nam energetsko dizanje momčadi i priprema za utakmicu protiv Sonika u Zadru”

Marko Baković odigrao je svoju najbolju utakmicu nakon povratka iz inozemstva:

Baković: “Na početku smo ušli malo van ritma i nepovezano. Noge su još teške jer nedavno smo se vratili treninzima. Glava hoće, ali noge ne slušaju. U drugom poluvremenu stvari su sjele na svoje mjesto, šutevi su počeli ulaziti, povezali smo redove i zaključali ovu utakmicu.”

Trener gostiju realno je ocijenio stanje na terenu:

Damir Rajković: “Zaslužena pobjeda Gorice. Nismo iskoristili naš blic na početku kada smo utakmicu bar malo odveli na svoj mlin. Prelagano smo im davali šuteve, naročito za tri poena kada su imali više od 50%. Imali smo 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu što je previše i poslije je bilo pitanje kako ćemo se izvući do kraja. Međutim, nismo se izvukli nikako  i tu nas je Gorica potpuno pregazila.”