Prijava

Vaša prijava

Kvaliteta igre na visokom nivou


Share

Gorica je ubilježila još jednu važnu prvenstvenu  pobjedu. U 9. kolu HT Premijer lige pala je ekipa Sonik Puntamike u uvijek neugodnim zadarskim Jazinama. No, ono što više veseli od novih bodova je kvaliteta prikazane igre Sesarovog stroja. Količina energije, rastrčanost, čitanje akcija i situacija, preciznost, raznovrsnost napadačkog asortimana… sve je nekako sjelo na svoje mjesto i više se nitko ne sjeća da su Goričani bili tri tjedna van pogona.

Priznali su to i sami domaćini u svojim izjavama nakon utakmice.

Tomislav Cvitković: “Prvo bih čestitao protivniku na dobroj igri i pobjedi. Mi nismo ušli kako smo trebali, a trebali smo čvrsto ući protiv njih. Pokušati se “potući” s njima pogotovo na domaćem terenu. Nemamo sad što puno razmišljati, čekaju nas dvije tekme u kojima smo ravnopravni. To treba dobiti i vratiti se u dvoranu i nastaviti s radom.”

Hrvoje Vlašić: “Jako teška utakmica za nas. Mi smo znali i prije početka da će tako biti. Dodatni  problem su bili brzi faulovi Cvitkovića u 1. poluvremenu. Gorica nas je u svim elementima nadigrala. Činjenica je da se radi o dobroj momčadi koja je odigrala baš dobru utakmicu. Mi nismo ušli na način da bismo bili dovoljno agresivni. Kad smo pokušali biti agresivni onda su nas kažnjavali. Nismo imali kontrolu ni unutarnje igre, a nismo imali ni odgovor na njihovu agresivnu obranu. Velike probleme su nam stvarale lagane lopte koje su stizale u reket, tu je posebno bio dobar Ljubičić. Cvitković je imao 4 penala u 2. četvrtini i nismo imali  potrebnu širinu za suprotstaviti se. Kažem, zaslužena pobjeda Gorice koja je  puno kvalitetnija momčad od nas i želim im puno uspjeha.

Marko Baković ponovio je odličnu igru iz prošlog kola i čini se da je na vrhuncu forme.

Marko Baković: “Očekivali smo malo jači otpor jer ipak su to Jazine. Nije nikad ovdje lako doći i dobiti. Nismo znali u kakvom će nas sastavu dočekati jer nedostajali su im Šarlija i Rašić i to se dosta osjetilo na njihovoj igri. Mi smo dobro otvorili i uhvatili smo zamah koji oni cijelu utakmicu nisu uspjeli anulirati i nisu nas uspjeli uhvatiti.

Josip Sesar: “Očekivana je ovo pobjeda. Mi sad moramo nakon ove pauze nastaviti i dalje rasti. Mislim da smo danas odigrali jednu dobru utakmicu. Izrotirali smo manje više sve igrače. Dobro smo odreagirali na pritisak koji  nam je pokušao napraviti Sonik. Međutim, treba čestitati igračima Sonika jer su danas igrali bez dva jako važna igrača iz petorke koji su ima jako značili u dosadašnjem dijelu prvenstva i želim im svu sreću dalje u sezoni. Mene posebno raduje lakoća kojom igramo i visok nivo kvalitete igre koju prikazujemo. Kao da je igračima samoizolacija dobro došla da igraju opuštenije.